FERHAT AKGÜN

Azerbaycan'ın Ermenistan ile savaş sonucu topraklarına dahil ettiği Karabağ bölgesinde Trakya’dan alınan tohumlarla, arpa ve buğday yetiştirilecek. Konteynırlara yerleştirilen tohumlar, trenle Tekirdağ’dan Karabağ’a götürülmek üzere yola çıktı.

Azerbaycan Hükümeti, Karabağ bölgesinde atıl arazilerinde arpa ve buğday tarımı yapmak için çalışma başlattı. Trakya’da 2 tohum firması ile anlaşma yapan hükümet, ilk tohum sevkiyatını gerçekleştirdi. Medlog Tekirdağ Tren İstasyonu’na getirilen içinde arpa ve buğday tohumu bulunan 28 adet 45’lik konteynır trenle Azerbaycan'a gönderildi .

Sevkiyat hakkında bilgi veren firmanın Lojistik Yöneticisi Erdem Özen, “Bu bizim Tekirdağ istasyonunda ilk defa gerçekleştirdiğimiz bir operasyon. Bizim için bir ilk. Bizim için burada iki tane ilk var. Burada 45’lik konteynır elleçleme hizmetini ilk defa veriyoruz. Azerbaycan Ermenistan savaşı sonrası kurtarılmış bölgeye bizim aracı olduğumuz bir arpa ve buğday tohumu sevkine dahil olduk. Bunun devamı geleceği bilgisi de var elimizde. Bu bakımdan da bizim için önemli bir gelişme. Tohumlar Edirne ve Tekirdağ’daki 2 tohum üretimi yapan firmalardan bizim araçlarımızla teslim alındı, istasyona getirildi. Buradan da çiftçilik yapılmak üzere Karabağ bölgesine sevk edilecek. Oradaki atıl araziyi çiftçiliğe uygun hale getirmek üzere sevkiyatlar yapılacak” dedi.

 

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Konteynırların trene konulması

* Konteynır üzerindeki Azerbaycan bayrağı

* Medlog Firması Lojistik Yöneticisi Erdem Özen

 

Kaynak: anka