ÖZGÜR DEDEOLUK

Aydın Karacasu Belediyesi Meclisi, MHP’li Zeki İnal’ın istifasının ardından yeni belediye başkanını belirlemek üzere bugün sandık başına gitti. Seçimde, Belediye Meclisi üyelerinden Millet İttifakı adayı CHP’li Erdinç Gümüş ile Cumhur İttifakı adayı MHP’li Mehmet Erikmen yarıştı. Karacasu’nun yeni belediye başkanı, bir oy farkla MHP’li Erikmen oldu.

Seçimin ilk iki turunda Mehmet Erikmen 6, Erdinç Gümüş ise 5 oy aldı. İl iki turda, sağlanması gereken üçte iki oy oranına erişen aday çıkmayınca üçüncü tura geçildi. Salt çoğunluğun oyunu alanın başkan seçileceği üçüncü tur da oy sayıları değişmedi. Erikmen bir oy farkla belediye başkanı seçildi. Erikmen’i ilk tebrik eden, rakibi Erdinç Gümüş oldu.

Seçimi, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık da izledi.

“HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIZ VURGUSU”

Mehmet Erikmen salonda bulunanların tebriklerini aldıktan sonra bir teşekkür konuşması yaptı. Birlik beraberlik vurgusu yapan Erikmen, zamanın konuşma değil çalışma zamanı olduğunu söyledi. Erikmen, “Oy veren, vermeyen sayın meclis üyesi arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Şunu herkesin bilmesini istiyorum ki biz Karacasu’da herkesin belediye başkanı olacağız. Hep beraber, birlik beraberlik içerisinde aldığımız hizmet bayrağını daha yukarılara taşıyacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Zaman konuşma zamanı değil çalışma zamanıdır” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Karacasu Belediyesi Genel Görüntü

* Seçim Görüntüsü

* Oy Kullanılması

* Yeni Belediye Başkanı Mehmet Erikmen

Kaynak: anka