Aydın Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine sağladığı ısınma, beslenme ve kıyafet desteğinin ardından şimdi de çocuklu ailelerin yüzünü güldürecek bir destek uygulaması başlattı. Büyükşehir Belediyesi, düzenli olarak gerçekleştireceği dağıtımlarla çocuklu ailelerin artan fiyatlar karşısında alım güçlüğü çektiği bebek bezi ve süt ihtiyacını karşılayacak.

Son zamanlarda sosyal yardım başvurularında gözlenen artışta özellikle çocuklu ailelerin bebek bezi ve süt talepleri dikkat çeken bir boyuta ulaştı.

Bunun üzerine harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi, yeni bir destek uygulamasını hayata geçirdi.

Çalışmalar kapsamında 0 - 6 yaş arasındaki bebeklerin farklı numaralardaki bebek bezleri, belirli periyotlarla ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilmeye başlandı. Bebek beziyle birlikte çocukların sağlıklı gelişimi için litrelik süt desteği de beraberinde devreye sokuldu.

“TÜM ÇOCUKLARI ANNE ŞEVKATİ İLE DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Son günlerde bebek bezi ve süt taleplerinin oldukça arttığını belirten Aydın Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Vicdan Çetav, “Aydın Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Son zamanlarda vatandaşlarımızın yaşadığı geçim sıkıntısı sebebiyle bebek bezi ve süt taleplerinin oldukça arttığını gözlemledik. Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun talimatlarıyla gelen talepleri hiç bekletmeden hane hane vatandaşlarımızın ayağına götürerek hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizde yaşayan tüm çocukları anne şevkati ile desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: anka