Aydın Büyükşehir Belediyesi, kış döneminde vatandaşlara dans ve müziğin farklı branşlarında kurslar verecek. Kişisel gelişime katkı sunmak ve hobi edinmek isteyen kişilere, uzman eğitmenler eşliğinde verilecek kurslar için başvurular başladı. 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Büyükşehir Konservatuvarı bünyesinde düzenlenen kurslar için yapılacak başvurular, Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde alınacak. 

ÇOCUKLARA ÖZEL KORO, BALE VE HALK OYUNLARI KURSU 

Program kapsamında çocuklara özel olarak koro, bale ve halk oyunları eğitimi verilecek. Bu kapsamda, 7-11 yaş aralığındaki çocukların katılacağı Çocuk Korosu için son kayıt tarihi 5 Ekim, 7-10 yaş aralığındaki çocuklara yönelik bale kursları için 14 Ekim, 8-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik Çocuk Halk Oyunları kursu için de 14 Ekim olarak belirlendi. 

YETİŞKİNLER İÇİN HALK OYUNLARI, LATİN DANSLAR VE RİTİM ATÖLYESİ 

Yetişkinler için düzenlenen kurslarda ise yine dans ve müzik alanlarındaki farklı branşlarda eğitimler verilecek. Bu alanda Halk Oyunları, Halk Oyunları Topluluğu, Latin Dansları ile Ritim Atölyesi ve Ritim Terapi kursları için de yine son kayıt tarihi 14 Ekim olarak belirlendi.

MÜZİK BÖLÜMÜ İÇİN YETENEK SINAVI YAPILACAK

Yetenek sınavıyla seçilecek 14-45 yaş aralığındaki kursiyerlerin katılabileceği Müzik Bölümü için kurs hazırlık tarihi 5-15 Ekim olarak açıklanırken, yetenek sınavı 15-16 Ekim'de yapılacak.

“SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ HERKESİN DENEYİMLENMESİ GEREKİYOR”

Kurslarda öğrenilecek ve keşfedilecek yeteneklerin kişisel gelişim için büyük önem arz ettiğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Sanatın iyileştirici ve hayatlarımıza renk katan gücünü herkesin deneyimlenmesi gerekiyor. Özellikle çocuklarımızın; dans ve müzik alanında yeteneklerini keşfetmelerini, sosyal yaşamda onların daha özgüvenli bireyler olmalarına katkı sunacak kurslara katılmalarını istiyoruz. Kurs dönemi sonunda kendilerinde o değişimi göreceklerdir. Şimdiden tüm kursiyerler için sanat dolu bir dönem olmasını diliyorum” dedi. 

 

Kaynak: anka