Aydın Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi arttırmak amacıyla bölgedeki çiftçileri damla sulamaya teşvik eden bir çalışma başlattı. Belediye, Kuyucak ilçesindeki tarım arazilerine sulama hattı döşüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentin tarımsal sulama altyapısını geliştirmek ve üretimden daha fazla verim alınmasını sağlamak için Kuyucak ilçesinin Yeşildere mahallesindeki tarım arazilerine sulama hattı döşemeye başladı.

Kestane, elma, kiraz ve çilek üretiminin yapıldığı 1.100 dekar arazinin düzenli sulanması için yapılan ve kapalı sistem olarak inşa edilen sulama hattı, ASKİ ekiplerinin çalışmalarıyla hızla ilerliyor. Bölgedeki üreticileri damla sulama sistemi kullanmaya teşvik eden ASKİ, mevcut olan göletten arazilere ulaştırılan hat boyunca 112 adet sulama prizi ve 112 adet kolektör yapılacağını açıkladı. 1,3 milyon lira yatırımla gerçekleştirilen çalışma ile Aydın çiftçisinin daha fazla üretmesi ve suyu daha verimli kullanması amaçlanıyor.

“İYİ TARIM UYGULAMALARINA ÖNEM VERİYORUZ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, projeye ilişkin şunları söyledi:

“Çiftçimiz daha fazla üretsin ve kazansın diye farklı desteklemelerde bulunuyoruz. Bunlardan biri de sulama suyuna daha kolay ulaşılması ve bunun daha verimli kullanılmasıdır. Özellikle damla sulama sistemi ile sulama yapılması çok önemli. Suyumuzun bir damlasını bile boşa harcamamalıyız. Suyun değerini en iyi anlayacak olan da doğayı tanıyan ve ona en çok değer veren çiftçilerimizdir. Biz büyükşehir olarak, üretimin artmasını ama suyun da verimli kullanılmasını istiyoruz. Bunun için de modern, sürekliliği sağlayacak, kaynakları yok etmeyecek iyi tarım uygulamalarına önem veriyor, çiftçilerimiz de buna teşvik ediyoruz."

Kaynak: anka