Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Türkiye Delegasyonu’nun iş birliğiyle düzenlenen “Avrupa Hareketlilik Haftası” Başkent’te çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve bisiklet kullanımını artırmak amacıyla Batıkent Bisiklet Kampüsü’nde Sincan Yenikent İlköğretim Okulu’ndan gelen 25 öğrenci ve ailelerine hem teorik hem uygulamalı "Bisiklet Sürüş Eğitimi" verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Türkiye Delegasyonu’nun katkılarıyla “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla “Avrupa Hareketlilik Haftası”nı Başkent’te de çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü, etkinlikler kapsamında Batıkent Bisiklet Kampüsü’nde öğrenci ve ailelerine yönelik “Bisiklet Sürüş Eğitimi” düzenledi. Teorik ve uygulamalı gerçekleştirilen “Bisiklet Sürüş Eğitimi”ne, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş ile Hollanda Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Müsteşarı Hellene Rekkers da katıldı.

“ÖZELLİKLE YETİŞKİNLERİN BİSİKLET SÜRME EĞİTİMİ ALMALARI BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI”

Sincan Yenikent İlköğretim Okulu’ndan 25 öğrenci ve ailesinin katıldığı eğitimi yakından izleyen EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, çocuklara eğitim sertifikalarını takdim ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu yıl sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı ve güvenli hareketlilik temasıyla tüm dünyada 45 ülkede 2 bin 374 kurum ve kuruluş tarafından kutlamalar yapılıyor. Biz de çocuklar ve ailelerine hem teorik hem de uygulamalı bisiklet sürüş eğitimi vermek istedik. Çocuklar için eğitim anlamlı ama annelerine bisiklet sürmeyi öğretmek de çok anlamlı bizim için. Avrupa Birliği Delegasyonu’ndan ve Hollanda Büyükelçiliği’nden müsteşarımızla birlikte bütün Ankaralıları bu etkinliklere davet ediyorum.”

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Helene Rekkers da öğrencilere ve ailelerine seslenerek, “Bisikletle ulaşımın ne kadar sağlıklı olduğunu özellikle covid döneminde ne kadar tercih edilir olması gerektiği konusunda farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıyoruz. Bisikletle seyahat ettiğiniz zaman arabada olduğu gibi park sorunu yaşamıyorsunuz. İsteğiniz zaman istediğiniz yere gidebiliyor ve alışveriş yapabiliyorsunuz. Hem sağlıklı bir yöntem hem de açık havada olmak tercih edilir bir ulaşım aracı” dedi.

BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR DAHA ÇEVRECİ BİR BAŞKENT İÇİN PEDALLIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmaya devam ederken, Bisiklet Sürüş Eğitimine katılan öğrenci ve aileler de düşüncelerini şu sözlerle dile getiler:

-Şengül Yıldırım: “Uzun yıllardır bisiklet sürmek istemiştim ama korktuğum için bir türlü öğrenemedim. Ama bu etkinlikler sayesinde bisiklet sürme eğitimi aldım güzel oldu bilmediğim şeyleri öğrendim. Ulaşım ve spor açısından bisiklet güzel bir imkan.”

-Gül Akel: “Bisiklet tutkum hep vardı. Kadınların bisikleti daha çok kullanmasını öneriyorum. Ekonomik bir ulaşım aracı. Hem çevresel kirliliği hem hava kirliliğini hem de gürültü kirliliğini önlemiş oluyoruz.”

-Beren Karagöz: “Ben bisiklet sürmeyi yeni öğrendim. Arkadaşlarımla bisiklet sürmeyi ve okula bisikletle gitmeyi çok seviyorum. Burada bisikletle ilgili bilgiler aldık.”

-Ege Dursun: “3 yaşından beri bisiklet sürüyorum. Her zaman babam bana alıştırma yaptırırdı. Bisiklet sürmek çok eğlenceli.”

 

 

Kaynak: anka