TACETTİN DURMUŞ 

“Avrupa Spor Haftası” etkinlikleri, Türkiye’nin 81 ili ile eş zamanlı olarak Kars’ta da başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB Başkanlığı himayesinde, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda yapılan Avrupa Spor Haftası, “Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” temasıyla düzenlendi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23-30 Eylül tarihleri arasında “Aktif ol” (“Be active”) sloganı ile Avrupa çapında gerçekleştirilen spor etkinlikleri, Kars Şehir Stadyumunda yağmur altında başladı.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte il genelinde faaliyet gösteren spor kulüpleri ve okullar gösterilerini sundu. Kars Valisi Türker Öksüz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan birer konuşma gerçekleştirdi. Ardından Vali Öksüz ve protokol mensupları sahaya inerek sporcuların gösterilerine ortak oldu. Protokol mensupları, sporcular ile birlikte spor yaptı.

“SPOR, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR AKTİVASYONDUR”

Kars Valisi Türker Öksüz, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Sporun önemini hepimizi biliyoruz ama bir kez daha ifade etmek gerekirse; insanların hem fiziksel hem ruhsal gelişimine katkı sağlayan, sağlıklı yaşamasına sonuçta çok büyük katkı sağlayan fiziksel aktiviteler. Tabii biz günlük hayatımızda çeşitli nedenlerle çalışma temposu, günlük koşuşturma, çalışma hayatı fiziksel aktivemizi maalesef en aza indiriyor. Bizim daha sağlıklı olabilmemiz, sağlıklı bireylerin yetişebilmesi için bu fiziksel aktivitelere çok önem vermemiz lazım. Spor hem zihinsel ve bedensel sağlığı zinde tutuyor hem de insanın iç disiplinini sağlıyor. Ve doğru karar vermesinde, hayatındaki kararları almasında da çok önemli bir faktör, fiziksel aktiviteler. Onun için sporu hayatımızın vazgeçilmezi, bir hayat tarzı olarak benimsemek toplumumuzun geleceği için çok önemlidir.” 

“SPOR KÜLTÜRÜ, TOPLUMUN TÜM KATMAN VE KESİMLERİNE YAYILMALI!

Düzenlenen etkinlikte konuşan Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, Avrupa Spor Haftası’nın her yıl 23 - 30 Eylül tarihleri arasında bütün dünya ile birlikte ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olduğunu hatırlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesi ve Herkes İçin Spor Federasyonu Koordinasyonunda yürütülen hafta etkinlikleri ile temel olarak amaçlanan sporun hayatımıza kattığı değer in daha iyi fark edilmesi ve spor kültürünün toplumun tüm katman ve kesimleri ve her yaş grubu tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Spor kültürünün toplumun tüm katman ve kesimlerine yayılması gerektiğine vurgu yapan Müdür Aslan, “Tüm dünyada ve ülkemizde hafta boyunca birbirinden farklı sportif faaliyetler, sosyal medya mecralarında ilgi çekici etkinlik ve kampanyalar yürütülmektedir. Ulusal 'Herkes için sağlık ve spor günleri teması' ile gerçekleştirilen etkinliklerin, pandemi kısıtları kısıtlılıkları sonrası kontrollü, dikkatli yeni normal hayatımıza renk, hareket ve sağlık atmasını diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: anka