NEDİM GÜLER

Yalova’da üç vatandaş 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı denize girip, Ulu Önder Atatürk’ün posterini açarak kutladı.

Çiftlikköy ilçesinde yaşayan Cahit Türk, Turgut Yıldırım ve Hakan Baybars, 19 Mayıs nedeniyle farklı bir kutlamaya imza attı. Henüz yeterince ısınmadığı için kimse denize girmiyorken bir süre yüzen üç arkadaş, daha sonra deniz altından çıkardıkları Atatürk posteriyle bayramı kutladı. Üç arkadaş o anları sosyal medya hesaplarından da paylaştı.

GELENEKLERİ OLDU

Cahit Türk (59), etkinlik öncesi yaptığı açıklamada kışın en soğuk dönemlerinde bile denize girdiğini ifade ederek 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi resmi bayramlarda bu kutlamayı gelenek haline getirdiklerini söyledi. Türk, “Pandemi nedeniyle bayramlarımız biraz sönük kutlanıyor. Biz de bir nebze olsun bir şey yapabilme adına bugün üç arkadaş yüzmeyi gerçekleştireceğiz” dedi.

Turgut Yıldırım ise “Genç değiliz ancak gençlere bu şekilde örnek olmayı istiyoruz. Atatürk, bu ülkenin çimentosudur. Bundan uzaklaştığımız zaman kendimizden uzaklaşmış oluruz. Gençlere söyleyeceğim bir şey var. Uyuma, unutma, nankör olma. Ne derlerse desinler aldırma. Sıkı, sımsıkı sarıl Ata’na” diye konuştu.

Kaynak: anka