Ataşehir Belediyesi tarafından 10 Ağustos’ta başlatılan “Parkta Hayat Var” kültür sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Birbirinden keyifli söyleşilere, sinema gösterimlerine, atölyelere ev sahipliği yapan Ataşehir’in parkları, sanatçı ve sanatseverleri 10 Ekim’e kadar buluşturmaya devam edecek.

Ağustos ayı boyunca parklarda çocuklarla buluşan Ataşehir’in sevimli kuklası Puki, daha sonra Borçka ve Fındıklı Belediyeleri'nin davetlisi olarak Karedeniz turuna çıktı. 

"Parkta Hayat Var" etkinliklerinin sinema bölümünde, Ataşehir Kent Konseyi, İşçi Filmleri Festivali ve Film Koop iş birliğiyle “İşçi Filmleri” Ataşehirlilerle buluşturuldu. Erdal Eren Kültür Merkezi’nde gösterimi yapılan filmlerin öncesinde filmlerin yönetmenleriyle söyleşiler düzenlendi.

ÇOCUKLAR İÇİN TİYATRO OYUNLARI

Ataşehir Belediyesi’nin çocukları sanatla buluşturmak amacıyla düzenlediği Çocuk Tiyatroları, çocukların büyük beğenisini topladı. İstanbul Çocuk Sanat Tiyatrosu’nun 14 Ağustos Cumartesi günü sahnelediği “Kaplumbağa ile Tavşan” isimli oyunla başlayan çocuk tiyatroları, İstanbul Temaşa Gösteri Sanatları’nın “JellyBonya Cumhuriyeti” ve Beyler Sanat Tiyatrosu’nun “İbiş Görgü Kurallarını Öğreniyor” adlı oyunlarıyla devam etti.

ÇOCUKLAR DOĞA İLE BULUŞTU

“Doğada Yaşam Atölyesi” ile çocuklar, anne ve babalarıyla kampçılık eğitimi aldılar. Çocuklar, atölye ile ateş yakmadan yön bulmaya, barınak kurmadan doğada hayatta kalmaya dair her şeyi uygulamalı olarak öğrendi.

EYLÜL AYINDA SANATLA DOLU PROGRAM

Ataşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri, Eylül ayında da devam ediyor. Konserden tiyatroya, söyleşiden film gösterimine kadar pek çok etkinliğin düzenleneceği Eylül ayı boyunca ünlü sanatçılar, Ataşehirlilerle bir araya gelecek.

Tiyatro Kooparatifi’nin öncülüğü ve Ataşehir Belediyesi’nin katkıları ile “Tiyatro Kooperatifi Yaz Buluşmaları”, 25 Eylül 2021 tarihine kadar Erdal Eren Kültür Merkezi Amfi Alanı’nda tiyatroseverleri 15 farklı tiyatro ekibinin oyunlarıyla buluşturacak. Yaz buluşmalarının biletleri Mobilet’ten alınabilecek.

ATAŞEHİR KİTAP GÜNLERİ

Ataşehir Belediyesi, Yayıncılar Kooperatifi (Yaykoop) ve Ataşehir Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Ataşehir 3. Kitap Günleri” 10 Eylül’de Erdal Eren Kültür Merkezi bahçesinde okurlarla buluşmaya başladı.

“Kitap Günleri” etkinlikleri kapsamında ilk olarak, Fuat Sevimay ile birlikte "Benden’iz James Joyce" kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. 11 Eylül Cumartesi günü ise Gazeteci- yazar Barış İnce'nin "Edebiyat Atölyesi" yapıldı. 25 Eylül’e kadar sürecek olan “Kitap Günleri”nde, yayınevleri, yazarlar, şairler ve kitapseverler bir araya gelmeye devam edecek.

ŞİİR EKİM'İ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Ataşehir Belediyesi Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri, 7-10 Ekim 2021  tarihlerinde Ataşehir’in park ve sitelerinde düzenlenecek. Şiir Günleri'nin onur konuğu, Şair Şükrü Erbaş olurken, konuk ülke Hırvatistan olacak.

 

Kaynak: anka