Atakum Belediyesi, Samsun 6. Tarım Fuarı’nda yerini aldı. Tarımı desteklediklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Bu dönem tarımın desteklenmesi gereken bir dönem. Pandemi bunu bize hissettirdi” diye konuştu.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 15-19 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda stant kuran Atakum Belediyesi, çalışmalarını fuar ziyaretçilerine tanıttı.

Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK) standını dolaşarak üretici kadınlardan bilgi alan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, belediyenin çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Atakum Belediyesi olarak yaklaşık 2.5 yıldır tarımı destekliyoruz. Çiftçilerimizin ata tohumlara ulaşmasını istiyoruz. Bu nedenle AtaTohum Merkezi açtık. Burada üretim yapıyoruz ve tohumları çiftçilerimize veriyoruz. Karakılçık ve Iza buğdaylarını bölgede çoğaltmaya çalışıyoruz. Belediyemiz bünyesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kurduk. Müdürlük çatısı altında hem veteriner hekim hem de ziraat mühendisi istihdam ediyoruz. Böylece köylerimizde tarım ve hayvancılık alanında eğitimleri de üstlenmiş bulunuyoruz. Bugün burada da bölgemizde daha çok kadın girişimcilerimizin ürettikleri ürünler var. Kooperatif çatısı altına sağlıklı koşullarda üretilmiş, izinleri alınmış ürünleri markalaştırıyoruz, Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK) marifetiyle de pazara ulaştırıyoruz. Diğer kooperatiflerle de iş birliği yapıyoruz. Atakum’da üretilen ürünleri farklı yerlerde sunmaya, hayatın her alanına ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle kadın üretimini teşvik ediyoruz. Kadınlarımız aile ekonomisine katkı sağlamasını, bağımsızlaşmasını, özgürleşmesini istiyoruz. Bunun olabilmesi için de üretimin olması, üretimin de pazara ulaşması gerekiyor. Biz de Atakum Belediyesi ve ATAK marifetiyle bunları yapmaya çalışıyoruz. Bu dönem tarımın desteklenmesi gereken bir dönem. Pandemi bunu bize hissettirdi. Tarımda kadını ve kadın üretimini ön plana çıkarılması, pekmez, reçel, bal gibi var olan tarımsal ürünlerin işlenmesi ve markalaştırılması gerekiyor. Biz Atakum Belediyesi olarak kooperatifimiz marifetiyle öncülük ediyoruz. Hem eğitim hem de danışmanlık hizmeti veriyoruz.” 

Kaynak: anka