Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden alınıp bisikletçiler tarafından Atakum’a getirilen ata toprağını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim etti. Ata toprağını teslim alan Kılıçdaroğlu, "Selanik’ten, nar ağacının altından gelen toprak benim için çok değerli, hepimiz için çok değerli. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülke için neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Tarih ve bütün dünya da biliyor. Böylesine bir lidere sahip olduğumuz için, böyle bir devletin kuruluşunda harcı, emeği ve alın teri olduğu için hepimiz gurur duyuyoruz" dedi.

CHP Balkan Masası’nın organize ettiği ‘Gençlik Geleceğimizdir’ değişim programı dahilinde Rodop Bisiklet Doğa Sporları Grubu (ROBİS) üyeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki evin bahçesinde bulunan nar ağacının altından alınan toprağı 17 Mayıs’ta Atakum’a ulaştırmıştı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda törenle CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye emanet edilen ata toprağı, Öztrak ve Başkan Deveci tarafından, bugünkü CHP grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edildi.

Başkan Deveci, Kılıçdaroğlu’na, 19 Mayıs’ta açılışı yapılan Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde sergilenen Bandırma Vapuru tablosunu hediye etti. 

“BU TOPRAK HEPİMİZ İÇİN DEĞERLİ”

Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Başkan Deveci’ye teşekkür eden Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Selanik’ten, nar ağacının altından gelen toprak benim için çok değerli, hepimiz için çok değerli. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülke için neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Tarih ve bütün dünya da biliyor. Böylesine bir lidere sahip olduğumuz için, böyle bir devletin kuruluşunda harcı, emeği ve alın teri olduğu için hepimiz gurur duyuyoruz. Atatürkçülük, geçmişten ders çıkarıp sağlıklı geleceği inşa etmek demektir. Bugün bizim yaptığımız da odur, geçmişten ders çıkarıyoruz ama sağlıklı ve güzel bir geleceği herkes için inşa etmeye çalışıyoruz. İnşa edeceğimiz Türkiye’de sadece biz yaşamayacağız, bizim gibi düşünmeyenler de özgürce yaşayacak. Çünkü O’nun hedefi oydu. Hiçbir şekilde bir baskıyı asla kabul etmedi. Ülkesinin bağımsızlığının ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Sivas’tan, Erzurum’dan, Samsun’dan, Amasya’dan başlayarak Ankara’ya kadar süren bir mücadele. İzmir’de ülkeyi nasıl kalkındıracağız diye yapılan bir iktisat kongresi. Bütün bunlara karşın, Osmanlı’dan devir alınan devasa bir borç yükü. Ülkeyi fabrikalarla, demir yollarıyla donattılar. Osmanlı’nın borcunu son kuruşuna kadar ödediler. Hiçbir egemen gücün karşısında asla ve asla eğilmediler. İşte biz, onların torunlarıyız.”

Kaynak: anka