Antalya’nın yüksek kesimlerinde günlerdir yoğun kar yağışı etkili olurken, kent merkezi de yıllar sonra güne karla uyandı. Günlerdir teyakkuzda olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri sorumluluğunda olan yolları açık tutabilmek için zorlu kış şartlarıyla gece-gündüz mücadelesini sürdürüyor. 

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yıllar sonra Antalya şehir merkezine yönelik kar yağışı tahmini, Antalya’da büyük bir heyecan yarattı. Antalya halkı geceden itibaren kar yağışını bekledi. Sabah saat 08.00 itibarıyla Antalya şehir merkezinde yıllar sonra kar yağışı başladı. 

KAR ÇOCUKLARI MUTLU ETTİ

Kar yağışı Antalya’nın Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa gibi merkez ilçelerinde de etkili oldu. Antalya’nın kuzey girişindeki Kepez Varyant bölgesi beyaza büründü. Antalya manzarasında kar yağışını izlemek isteyen vatandaşlar, bol bol fotoğraf çekti. Antalya’da kar yağışına en çok yarıyıl tatilinde olan çocuklar sevindi. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN 16 İLÇEDE KARLA MÜCADELE 

Antalya şehir merkezinde kar, sevinçle karşılanırken; Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu, Kepez ve Muratpaşa hariç Antalya’nın 16 ilçesinde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Büyükşehir sorumluluğunda bulunan 6000 km’ye yakın grup yolunda tuzlama, kar küreme ve yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

EKİPLER 7/24 GÖREV BAŞINDA

Kırsal Hizmetler Sorumlusu İsa Akdemir, Torosların eteğinde bulunan Antalya’nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açık tutmak için Büyükşehir Belediyesi’nden 90 kişilik personel ve 45 aracın gece-gündüz görev yaptığını söyledi.

Antalya’yı Fethiye’ye bağlayan Yuva yayla yolundaki çalışmaları yerinde takip eden Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, yüksek kesimlerde çok sayıda küçükbaş hayvanın çobanlarla yaşadığına dikkat çekerek hayvanlara yem, saman taşımak adına yolların açık kalmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Başkan Öztürk, gayretli ve özverili çalışmaları nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. 

Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele çalışmaları Kumluca, Elmalı, Aksek, İbradı, Gündoğmuş’ta yoğun bir şekilde sürüyor.

 

 

Kaynak: anka