Antalya Büyükşehir Belediyesi personeli, her yıl 16-22 Eylül arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla bugün işe bisikletle gitti.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği ve bu yılki teması “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” olan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri Antalya’da başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinlikler kapsamında bisiklet turu ve eğitimi, konserler, söyleşiler yapılacak.

MESAİYE PEDALLADILAR

Belediye personelini özel araçları yerine alternatif ulaşım aracı olan bisiklet kullanmaya teşvik etmek için düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir personeli yoğun katılım gösterdi. Büyükşehir Belediyesi personeli, iş yerlerine araçları ile değil bisikletle ve yaya olarak gelmeyi tercih etti. Personel, bisikletlerini, Büyükşehir Belediyesi otoparkına yapılan özel bisiklet parkına park etti. Mesailerine bisiklet ile gelen personel, “Bisiklet kullanmak sağlık için çok iyi. Hem spor yapıyorsunuz hem de çevre ve doğamız için yararlı. Herkese tavsiye ederiz” dedi.

BİSİKLET EĞİTİMİ BAŞLADI

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yetişkinlere ve çocuklara bisiklet eğitimi verilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından 8-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz temel bisiklet sürme eğitimi veriliyor.

Kaynak: anka