Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi toplu taşımada konfor ve hızlı ulaşım sağlayacak 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde seferler bu sabah itibariyle başladı. Varsak-Müze hattında başlayan ücretsiz seferlere, Antalyalılar büyük ilgi gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı 3. Etap Raylı Sistem Projesi hizmete girdi. Varsak-Müze arasındaki yeni hat, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bugünden itibaren bir hafta süreyle vatandaşları ücretsiz olarak taşıyacak. Varsak'ı Otogar, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, Müze ile şehir merkezine bağlayan 3. Etap Raylı Sistem, bugün saat 05:30 itibariyle tramvay seferlerine başladı. 

ÖĞRENCİ DE VATANDAŞ DA MEMNUN

Raylı sistem, Atatürk Durağı, Sakarya, Batıgar, Yenidoğan, Kültür, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi, Meltem, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Müze Durağı arasındaki güzergahında ilk yolcularını taşıdı.

Varsak’tan raylı sisteme binen Erol Özer, “Daha ilk günden çok memnun kaldık. Otobüs yoğunluğundan kurtulduk, daha hijyenik ve konforlu. Varsak’tan geliyoruz, Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gidiyoruz. Yolculuğumuz otobüsle daha uzun sürüyordu ve yoğunluk oluyordu. Raylı Sistem bizim için çok iyi oldu. Muhittin Böcek Başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Ahmet Kıpır adlı vatandaş da “Çocuğum hasta olduğu için hastaneye sık gidip geliyoruz. Raylı sistem bizim için büyük kolaylık olacak. Rahat rahat gidip gelebileceğiz. Ayrıca denize gitmemiz de kolaylaştı. Denize gitmek için otobüs bekliyorduk. Ama şimdi Müze’nin önünde inip yürüyerek sahile inebileceğiz. Başkanımız Muhittin Böcek’e bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Üniversite öğrencisi Batuhan Demir de kent içinde trafik yoğunluğunun çok olduğuna dikkat çekerek, “Biz öğrenciler için hem ücret hem de güzergah olarak çok uygun bir ulaşım aracı olacak. Bugün ilk seferine bindim, kendi adıma çok memnun” diye konuştu.

Kaynak: anka