Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Yörük Müzesi, yerli ve yabancı tarih meraklılarını ağırlamaya devam ediyor. Yoğun ilgi gören Yörük Müzesi, açıldığı günden bu yana yaklaşık 52 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı'na bağlı Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi'nde bulunan Özel Yörük Müzesi dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. 

YÖRÜK KÜLTÜRÜ TANITILIYOR

2 kapalı sergi galerisi, açık hava sergi alanı, 3 Yörük çadırı, 1 eser deposu, konferans salonu, atölye ve engelli vatandaşların kullanımına uygun alanların bulunduğu Yörük Müzesi’nde ziyaretçilere Yörük kültürü tanıtılıyor. Türk toplumunun önemli yapı taşı olan Yörüklerin yaşantıları, yayla, güz ve kış mevsimlerdeki yaşantılarının anlatıldığı müzede, hayvancılık ve tarımla geçimlerini nasıl sağladıkları çeşitli kreasyonlarla sergileniyor. Yörük kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması ve turizmin çeşitlendirilmesi amaçlanan Yörük Müzesi’ne gelen yerli ve yabancı konuklar bol bol fotoğraf çektirerek, Yörük kültürünü inceliyor. 

BÜYÜKŞEHİR MÜZELERİ ÜCRETSİZ

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki müzeler geçtiğimiz yıl tüm halkın ziyaret edebilmesi amacıyla ücretsiz yapıldı. Yörük Müzesi açıldığı günden itibaren yaklaşık 52 bin misafir ağırladı. Müzeyi güncel tutmak amacıyla yeni temalar hazırlanarak, çeşitli kreasyonlarla yerli ve yabancı konukların ziyaretini artırmak amaçlanıyor. 

Kaynak: anka