CAN HACIOĞLU

Eskişehir Ticaret Borsası İlkokulu öğretmenlerinden Şura Gürcan, “Anneler okursa çocukları da okur” diyerek gönüllü 50 veli ile “En Çok Anneler Okumalı” adlı proje başlattı. Veliler, her ay bir kitap okuyor ve ay sonunda çevrimiçi buluşarak değerlendirme yapıyor.

Öğretmen Şura Gürcan, projeye başladıkları ocak ayından itibaren her ay sırasıyla Psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun “Geliştirilen Anne ve Baba”, Psikolog Edip Polat'ın “Etkileyen Anne ve Babalar”, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un “Ebeveyn Benim”, şair Turgut Uyar'ın “Büyük Saat” kitaplarını okuduklarını anlattı.

Şubat ayı kitabının yazarı Edip Polat’ın da çevrimiçi buluşmaya katılarak deneyimlerini paylaştığını söyledi. Bu ay ise, çocuk kitaplarının herkesin hayal gücünü geliştirdiği ve ufkunu açtığı düşüncesi ile Şermin Yaşar'ın son kitabı “Babaannem Geri Döndü”yü okumaya başladıklarını açıkladı.

Okul yönetiminin de desteği ile “Eğer kadın yetişirse bir nesli yetiştirir” düşüncesiyle yola çıktığını kaydeden Gürcan, şunları söyledi:

“Bu projeye çok değer veriyorum. Anneler okursa çocukları da okur.  Çocukların okuması ve geleceğe sağlam adımlarla yürümesi için velilerimizle çıktığımız bu yolda daha fazla anneye ulaşmak amacını taşıyoruz. Velilerimiz hem kitap okuyorlar hem de kitapları temin ederek güzel bir kütüphaneye sahip oluyorlar. Kadın yetişirse bir nesil yetişir, bu yüzden en çok anneler okumalı diyoruz.”

Kaynak: anka