Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ısrarlı çabaları sonucu Belediye Meclisinde kredisi onaylanan 282 yeni otobüs alımı için ihale süreci tamamlandı. Başkan Yavaş, yeni otobüslerin renk ve tasarımlarının Başkentliler tarafından belirlenmesini istedi. EGO Genel Müdürlüğü, vatandaşların renk ve tasarım fikirlerini 28 Mayıs 2021 tarihine kadar “[email protected]” adresine gönderebileceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, 2013 yılından itibaren yeni otobüs alımının gerçekleşmediği Başkent’te artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisinde verdiği ısrarlı mücadelesi sonuç verdi.

Belediye Meclisinde yeni otobüs alımı için 57 milyon avroluk kredi onayının ardından ihale süreci tamamlanarak sözleşme aşamasına gelindi. Başkan Yavaş, yeni alınacak otobüslerin renk ve tasarımlarını Başkentlilerin seçmesini istedi.

EGO Genel Müdürlüğü, yeni otobüslerin renk ve tasarımlarını belirlemek amacıyla anket çalışması yapacak.

Örnek tasarımların da vatandaşlarla paylaşıldığı ilk aşamada Başkentlilerden gelecek yeni tasarımlar komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonucu seçilecek. İkinci aşamada ise seçilen tasarımlar, Ankaralıların beğenisine sunularak, bir anket düzenlenecek.

Başkentlilerin kent yönetiminde söz sahibi olması amacıyla anket gerçekleştirecek olan EGO Genel Müdürlüğü yaptığı duyuru ile otobüs filosuna katılacak yeni otobüslerin renk ve tasarımları konusundaki fikirlerini paylaşmak isteyen vatandaşların, 28 Mayıs 2021 Cuma gününe kadar “[email protected]” adresine A4 formatında çizerek ya da yazılı metin olarak iletebileceklerini bildirdi.

Kaynak: anka