Ankara Büyükşehir Belediyesi kadına karşı şiddetle mücadele çalışmalarına destek oluyor. Pandemi nedeniyle ara verilen kadınlara yönelik ücretsiz savunma sporu eğitimlerini uzman eğitmenler eşliğinde yeniden başlattı.

Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık etkinlikleri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını spor alanında sürdürüyor. EGO Spor Kulübü, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile iş birliği yaparak pandemi nedeniyle bir süre ara verilen kadınlara yönelik ücretsiz savunma sporu eğitimlerini yeniden başlattı.

 HAFTADA İKİ GÜN VERİLEN EĞİTİMLERE YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve EGO Spor Kulübü’nün kadına yönelik şiddeti önlemek için Sincan Kapalı Spor Salonu ve Esertepe Aile Yaşam Merkezi’nde hayata geçirdiği savunma sporu eğitimleri haftada iki gün olarak gerçekleştiriliyor. Başkentli kadınların savunma sporu eğitimlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, artan talep nedeniyle eğitimleri daha da yaygınlaştırmak istediklerini açıkladı. Yorgancılar, “Ankara Büyükşehir Belediyesi kadına karşı şiddete sıfır tolerans gösteren bir belediyedir. Bu kapsamda kadınlarımızın psiko sosyal gelişimine destek sağlamak ve öz güvenlerini artırmak amacıyla onları savunma sporları branşıyla buluşturuyoruz. Esertepe ve Sincan Aile Yaşam Merkezleri’nde haftada iki kez ücretsiz olarak kurslarımız verilmektedir. Tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

 

DERSLER UZMAN EĞİTMENLER EŞLİĞİNDE

Self defans eğitimini veren Krav Maga Savunma Sporları Federasyonu Başkanı Engin Deniz Karadağ, tüm Başkentli kadınları eğitimlere davet ederek şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın katkılarıyla projemizi geçen sene başlattık. Kadına Şiddete Hayır projesi kapsamında kadınlara savunma sporu eğitimi veriyoruz. Pandemi nedeniyle eğitimlerimize ara vermiştik. Projemize kadınlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve EGO Spor bu projeye büyük destek veriyor.”

Savunma sporu derslerine katılan kadınlardan Burcu Güngör: “Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik başlattığı savunma sporu eğitimleri çok faydalı geçiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Kaynak: anka