Ankara Büyükşehir Belediyesi öğrenci dostu uygulamalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sınava girecek öğrencilere online sınav ve tercih dönemlerinde ücretsiz rehberlik desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan öğrenciler için online ücretsiz deneme sınavı hazırladı.

Koronavirüs salgını kapsamında 17 günlük tam kapanma sürecinde örgün eğitime ara verilirken, Büyükşehir Belediyesi eğitimlerine uzaktan devam eden öğrencilere, Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde deneme sınavı desteği sağlayacak.

LGS VE YKS DENEME SINAVI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl ücretsiz online sınav ve tercih dönemlerinde ücretsiz rehberlik desteği veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bu yıl da LGS ve YKS’ye girecek öğrencilere ücretsiz online deneme sınavı desteği verecek.

Sınav öncesi kendilerini denemek isteyen öğrenciler, üç sınav saati seçeneği ile "https://abb.onlinexamlab.net/" adresi üzerinden 14 Mayıs 2021 tarihine kadar kayıt formunu doldurarak başvuru yapabilecek.

Kayıt başvuru süreci başlarken, kayıt olan öğrencilere sınav tarihinden bir gün önce sınava giriş için gerekli olan pin kodu ve sınav saati mail ve sms yolu ile bildirilecek.

Büyükşehir Belediyesi başarı ortalaması, il geneli sıralaması ve soru çözüm videolarını içeren bağlantıyı da LGS öğrencilerine, sınavdan en geç bir gün sonra, YKS öğrencilerine ise en geç iki gün sonra iletecek.

 

Kaynak: anka