Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen itfaiye memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav süreci başladı. 150 itfaiye memurunun alınacağı sınavlarda 750 aday 10 gün boyunca sınavlara girecek.

ADAYLAR ANKARA İTFAİYESİ’NDE KURULAN PARKURDA YARIŞIYOR

‘İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği’ ya da ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ bölümlerinden mezun olan adaylardan sözlü ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan 150 itfaiye eri, Ankara İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde memur olarak istihdam edilecek. İskitler’de Ankara İtfaiyesi yerleşkesinde kurulan parkurda fiziksel yeterlilikleri ölçülen adaylar, itfaiye arazöz aracı kullanma testinin de dahil olduğu uygulamalı sınava ardından da sözlü mülakata tabi tutuluyor.

 "HEDEF: İTFAİYE TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRMEK"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında toplanan sınav komisyonunda; İtfaiye Daire Başkanı Salih Kurumlu, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Ulaş Altun, Daire Başkanı Mustafa Okumuş ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Personel Şube Müdürü Suat Demirel yer alıyor. Ankara İtfaiyesi’ne 2020 yılında 300 yeni itfaiye memurunun alındığını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, yeni alımlarla Ankara İtfaiyesi’nin daha da güçleneceğine dikkat çektive şunları söyledi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesinin itfaiye teşkilatını güçlendirmek amacıyla bir sınav süreci daha başlatmış bulunmaktayız. Bu yıl 150 kadro için 750 arkadaşımızı sınava tabi tutuyoruz. Sınavlarda liyakatı ve kişisel becerileri ön plana alan bir puanlama sistemini takip edeceğiz. İtfaiyecilik mesleği artık günümüz dünyasında büyükşehirler için çok önemli hale gelmiştir. Bu amaçla itfaiyecilik konusunda eğitim almış, bu kurumlarda eğitimlerini tamamlamış arkadaşlarımızı KPSS puanına göre sınavlara tabi tutuyoruz.”

 "ADAYLAR ŞEFFAF YAPILAN SINAVLARDAN MEMNUN"

Büyükşehir Belediyesinde itfaiye memuru atanmak için Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen ve başvuru sürecini başarıyla tamamlayarak sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylardan Sezer Özgüneş,  “Diyarbakır’dan gelerek mülakata girdim. Liyakat esasına göre bir alım olduğu için mutluyuz. Her türlü hakkımızın verileceğini düşünüyoruz" dedi. Bir başka aday olan Cihan Doğan ise, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş liyakat usulüne göre alım yapıyor. Bundan dolayı biz de adil ve şeffaf bir şekilde yapılan bu mülakata katıldık. Hakka dayalı bir alım olacak. Diyarbakır’dan geldim ve biz bu işin üniversitesini okuduk" dedi.

 

 

Kaynak: anka