RAFET ÖZTÜRK 

Amasya’nın Taşova ilçesindeki minibüs şoförleri akaryakıt zamlarını protesto etti. Minibüs şoförü Tuncay Bek, “Taşımalı ihalesi yapıldığında akaryakıtın litresi 6 liraydı. Şimdiki tarihte ise akaryakıtın litresi 16 lira. Biz şu anda akaryakıt parasına öğrenci taşıyoruz ve zarar ediyoruz" dedi. 

Amasya’nın Taşova ilçesinde çalışan minibüs şoförleri, akaryakıt Atatürk Anıtı önünde toplanarak, akaryakıt zamlarını protesto etti. Şoför Tuncay Bek şunları söyledi:

“Malumunuz son zamanlarda akaryakıta gelen üst üste zamlar sebebiyle sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere yardımcı olmasını rica ediyoruz. Biz öğrenci taşıyan servisçiler olarak, geleceğimizin emanetçisi olduğu aileleri en değerli varlıkları olan çocuklarını taşıyoruz. Lakin akaryakıt fiyatlarına fahiş fiyat olduğundan sürekli zam gelmesinden araç kullanırken kafamız rahat değil. Taşımalı ihalesi yapıldığında akaryakıtın litresi 6 liraydı. Şimdiki tarihte ise akaryakıtın litresi 16 lira. Biz şu anda akaryakıt parasına öğrenci taşıyoruz ve zarar ediyoruz."

Pandemi sebebiyle araçlarını çalıştıramadıklarını belirten Bek, “Zaten bir buçuk yıldır koronavirüs sebebiyle araçlarımızı çalıştıramadık, çalışmadığı için de büyük bir kaybımız ve borcumuz oldu.  Borçlarını ve araç taksitlerini ödeyemeyen arkadaşlarımız araçlarını sattı” dedi.

 

Kaynak: anka