Amasya’nın Taşova ilçesindeki yaylada, yoğun kar yağışı nedeniyle üç gün boyunca mahsur kalan Yusuf Özkan’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Taşova Kaymakamlığı'na bağlı İlçe Özel İdaresi ekipleri, Amasya Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde görevli 34 yaşındaki Yusuf Özkan’ın kardan yolları kapandığı için Sepetli köyü yaylasında mahsur kaldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Yaklaşık 2 gün süren arama çalışmaları sonuç vermedi, yaylada mahsur olan Yusuf Özkan’a ulaşılamadı.

34 yaşındaki iki çocuk babası Özkan, yayladan kendi imkanları doğrultusunda orman yolunu kullanarak inmeye çalıştığını fakat soğuk havanın etkisi ve yağan karla birlikte yayla evinden 8 kilometre uzaklıkta, ormanlık alanda donarak hayatını kaybettiği belirlendi.

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, “Bir personelimizin çocuğu, cuma günü akşam yaylada kalmak ve 2 gün dinlenmek üzere ailenin ifadesiyle yayladaki evine gidiyor. Yoğun karla beraber çocuğa bir türlü ulaşılamıyor. Ama diğer taraftan aile, kendi imkanlarıyla yakın bir yaylaya ulaşıyorlar. Yayla evinde çocuğun olmadığını fark ettikten sonra da yayladan aşağıya izi takip ederek, köy istikametine doğru 8 ya da 9 kilometrelik istikamette bu gencimizin öldüğü fark ediliyor, bulunuyor” dedi.

Kaynak: anka