Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile mesaj yayımladı.

19 Mayıs’ın 103.yılını kutlayan bir mesaj yayımlayan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır mesajında “Bu anlamlı ve özel günün, 103. yıldönümünü kutlamanın büyük gururu ve onuru içerisindeyiz. Atatürk, bu anlamlı günü Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Biliyoruz ki, Türk gençliği de onlara inanan Atasının emanetlerine, Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman sahip çıkacaktır” dedi.

Başkan Çakır mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919 tarihi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basarak Anadolu direnişini başlattıkları, bağımsızlık umudunu kaybetmiş bir milletin umutlarının yeşermeye başladığı gündür.

Atatürk Gençliğe Hitabesinde “Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir” diyerek Samsun’a çıkmadan önce Anadolu topraklarında yaşananları, imkansızlıkları anlatmıştır.

“BU ANLAMLI VE ÖZEL GÜNÜN, 103. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN BÜYÜK GURURU VE ONURU İÇERİSİNDEYİZ”

Manda ve teslimiyet isteyenlere inat Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk’e inanmış ve tam bağımsızlığı için üstün mücadele ve fedakarlık göstermiştir. Bu anlamlı ve özel günün, 103. yıldönümünü kutlamanın büyük gururu ve onuru içerisindeyiz. Atatürk, bu anlamlı günü Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Biliyoruz ki, Türk gençliği de onlara inanan Atasının emanetlerine, Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimizin, ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”

Kaynak: anka