İzmit Belediyesi, Alzheimer hastalarına ve yakınlarına umut olacak Alzheimer Yaşam Evi’nin kapılarını 9 Haziran Çarşamba günü İzmitlilere açacak.

İzmit Belediyesi, Alzheimer hastalarının yaşam standartlarını yükseltmek ve sosyalleşmelerini sağlamak için Malta Mahallesi’nde Alzheimer Yaşam Evi’ni hayata geçiriyor. Alzheimer Yaşam Evi, 9 Haziran Çarşamba günü açılışı yapılarak resmen hizmete girecek. İzmit’te yaşayan Alzheimer hastalarının hayatla kurdukları ilişkinin güçlenmesine, yaşam kalitelerinin artmasına ve hastalığın evre atlamasındaki risklerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak.

SOSYALLEŞECEKLER

Toplumun her kesimine dokunacak projeleriyle örnek olan İzmit Belediyesi, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmete sokacağı Alzheimer Yaşam Evi ile de Kocaeli’de bir ilke imza atacak. Etkinlik alanlarında Alzheimer hastalarının sosyal yaşama tam ve etkin katılımlarını sağlayacak Alzheimer Yaşam Evi, hasta yakınlarının içleri rahat bir şekilde kendilerine daha çok vakit ayırabilmelerine de yardımcı olacak.

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Alzheimer Yaşam Evi’nde, Kocaeli Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı ile yapılacak protokolle hizmet kalitesi arttırılacak. Yaşam evinde Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile de işbirliği içerisinde çalışılacak. Zihinsel egzersiz odası, spor alanı, müzik-resim odası, meyve ve sebze ekilebilecek hobi bahçesi gibi Alzheimer hastalarının keyifle vakit geçirebileceği aktivite alanlarının yer aldığı Alzheimer Yaşam Evi, bir sosyal hizmet uzmanı, bir hemşire ve bir yaşlı bakım teknikeri ile hizmet verecek.

Kaynak: anka