BURAK KAYA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Çankırı’da esnafı ziyaret etti. Bir esnaf, Akşener’e “Çok zor ayakta duruyoruz, çok zor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Şabanözü, Eldivan ve Merkez ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Burada halka seslenen, Akşener; şunları söyledi:

“ESNAFI, ÇİFTÇİYİ, İŞSİZ GENÇLERİ ÖZNE YAPTIK”

“İktidarı yermiyorum, kendi partimi övmüyorum. Propaganda yapmıyorum. Sadece esnafın derdini dinliyorum. O derdi aldıktan sonra grup konuşmama koyuyorum. Arkasından arkadaşlarımız, milletvekili arkadaşlarımız, soru önergeleri, kanun teklifleri ve araştırma önergeleri veriyorlar. Böylece o esnaftan öğrendiğimiz bilgileri, talepleri, ihtiyaçları, iktidar partisine, yöneticilerine iletmiş oluyoruz. Bu konuda bir iletişim metodu geliştirdik. Öznenin esnaf olduğu, esnafta gördüğümüz, çiftçi olduğu, işsiz genç olduğu. Şimdi bugün bu çerçevede buradayım.

“ÇANKIRI’DAN MEMNUN KALDIM”

Çankırı’da gördüklerimden çok memnun kaldım. Misafirperverliğinizden çok memnun kaldım. İkincisi esnaflarımızın bilgilerini aldık. Ama genellikle Çankırı ve ilçelerindeki esnaflarımızın durumlarının diğer şehirlere göre daha iyi olduğunu gördüm. Öyle dediler çünkü. Çok da memnun kaldım. Çankırı ve benim gittiğim ilçelerdeki sanayi yatırımlarının işsizliğe çare olduğunu gördüm. Şimdi buradan şöyle bir çıkarım yapıyoruz hep birlikte. Demek ki, sanayiye yönelik yatırımlar, tercihler istihdam yaratıyor. İstihdam, gençlere iş olarak dönüyor. Gençlere iş olarak döndüğü zaman, esnafın işi iyi gidiyor. Sizin konumunuzdaki basın emekçilerinin maaşları artıyor. Böyle bir silsile bu. Onun için buradan çıkardığım ders şudur: Demek ki, her şehrimize bizim sanayi yatırımlarını devlet ya da özel teşvik etmemiz lazım.”

Akşener, bu açıklamaları yaparken araya giren bir vatandaş “İktidar olmak mı zor, muhalefet olmak mı zor” diye bir soru yöneltince, Akşener, “Hepsi aynı” karşılığını verdi.

“ESNAF AĞLIYOR AMA SESİ ÇIKMIYOR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı’da girdiği dükkanlardan birinde, bir esnaf, endüstri mühendisi olarak işsiz kaldığını belirterek; “15 gündür işimiz yok. Karşı taraftaki esnafın sözcüsüyüm. Yangın var. Benim tek müşterilerim Suriyeliler ve Afganlar. Esnaf ağlıyor ama hiçbiri sesini çıkartmıyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnafa pandemi sonrası halini sordu. Bir esnaf, “Çok zor ayakta duruyoruz, çok zor” sözleriyle yaşadıkları sıkıntıyı anlattı. Akşener ile esnaf arasında şu diyalog yaşandı:

“İNSANLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”

“Akşener: Burada bir düzelme var mı diye soruyorum.

Esnaf: İnsanlar mecburiyetle bazı şeyleri almak zorunda kalıyor.

Akşener: Anladım.

Esnaf: Düğün yapacak mecburen düğünü yapmak zorunda. Eskisi gibi ‘bu eskidi ben bunu yeni alayım’ olayı azaldı. Enflasyonun yüzde 30- 40 olduğu yerde yüzde 5-8 ile insanların alım gücü düştü.

“ÇOK ZOR AYAKTA DURUYORUZ ÇOK ZOR”

Esnaf: Duymak ister misiniz bilmiyorum ama yani dört ya da beş satış oldu.

Akşener: Nasıl geçinecek burası?

Esnaf: Çok zor ayakta duruyoruz, çok zor.

Akşener: Ohooo”

Bir başka esnaf ise şunları söyledi:

“Mayıs’ta biz 20 gün kapalıydık. Şimdi bize mal üreten firmalar açık, bize mal getiren lojistik firmaları açık, market, bakkal, kuruyemişçi açık. Bir biz kapalıydık neden kapalı olduğumuzu hala anlayamadık. O dönemde çok sıkıntı çektik zaten o süreci toparlamaya çalışıyoruz.”

 

Kaynak: anka