ÖZGE ZAİM

AKP Eskişehir İl Teşkilatı Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu'nun çantasının fiyatı sosyal medyada gündem oldu. Avukat Pınar Turhanoğlu’nun 25 bin 450 liralık çanta kullanması, vatandaşların tepkisini çekti.

Pınar Turhanoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı, Eskişehir’de yapılan bir toplantıda ağırladı. Ziyaretin ardından Yücel Yılmaz ve İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ile hatıra fotoğrafı çektiren Turhanoğlu, bu fotoğrafı sosyal medya hesabında yayınladı. Turhanoğlu’nun elinde tuttuğu çantanın fiyatının 25 bin 450 lira olduğu ortaya çıktı. Sosyal medya, Turhanoğlu’nun çantasıyla çalkalandı.

Vatandaşlar, Pınar Turhanoğlu’nun paylaştığı fotoğrafın altına yazdıkları ve kendi sosyal medya hesaplarında paylaştıkları mesajlarla 25 bin 450 liralık çantaya tepki göstermeye başladı.

Ahmet Yıldırım isimli bir vatandaş, “Çanta çakma mı hemşerim. Bir çantaya 25 bin TL vermemişsiniz herhalde. Acil bir açıklama yapın da millet bilgilensin” dedi.

Dikkat çeken tepkilerden bazıları şöyle:

“Çantanız 25.000 Türk lirasıymış diye dedikodulara başlamışlar. Hayır, paranız var alıyorsunuz, onlara ne ki fakir fukaralar işte. Kusura bakmayın sizi rahatsız edeceklerdir.”

“Umarım ironidir kardaş”

“Dünyanın belki de en adaletsiz partisinde olup, profile de yeter ki adalet yerini bulsun yazmak, şaka gibisiniz avukat teyze, çantanızın da maşallahı var.”

“25 bin öyle mi? Neden AKP’ye katıldığınız belli oluyor.”

“Vay be, birisi 15 bin liralık ayakkabı giyer, birisi 25 bin liralık çanta takar, kimisi 3 aylık çocuğa 10 bin liralık mevlit okutur, vergilerimizi çok güzel yiyorlar. Haram olsun, ekonominin kötü olmasının sebebi bunları doyuramadığımızdan.”

“Çantanız güzelmiş, fiyatı da kimseyi ilgilendirmez. Bizim de pandemide 15 ay dükkânımız kapandı. 1 TL destek verilmedi. Ev kiramızı bile ödeyemez hale düştük. Her şeyimiz gitti. Ondan bundan borç aldık, ödeyemiyoruz falan işte ne olsun.”

Kaynak: anka