Akhisar’da sokak hayvanlarına yönelik bir çok farklı noktada yemleme çalışmalarını sürdüren Akhisar Belediyesi, sokak hayvanları için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Şehirdeki park ve yeşil alanlara yerleştirilen "Mamamatik" otomatları ile patili dostlar bu kış mama ve su bulmakta zorlanmayacak, aynı zamanda plastik şişelerin doğaya zarar vermesi de engellenecek. 

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sokakta su ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için yeni bir projeyi daha hayata geçiren Akhisar Belediyesi, güneş enerjisiyle çalışan, mamamatik otomatlarını tanıttı. Mamamatikler ilk etapta Akhisar Belediyesi hizmet binası önüne ve Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Alanı'na yerleştirildi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Şehrimizde iki noktada deneme amaçlı başlattığımız 'Mamamatik' uygulaması ile sokakta yaşayan can dostlarımızın yiyecek ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda da doğaya zararlı plastik atıkları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Çünkü Akhisar hepimizin yaşam alanı. Önümüzdeki günlerde mamamatiklerimizin sayısını arttıracağız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: anka