Akhisar Belediyesi 2021 yılı ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Meclis gündem maddeleri öncesinde, Belediye Başkanı Besim Dutlulu; gündeme dair yaptığı açıklamalarda ilk olarak geçtiğimiz günlerde Antalya ve Kahramanmaraş’ta yaşanan kadın cinayetlerine değinerek, kadınların korunması konusunda ciddi bir şeylerin yapılması konusunda zamanın geldiğini ve geçtiğini kaydederek İstanbul Sözleşmesi’nin bunun için önemli olduğunu vurguladı.

Ormanların cayır cayır yandığına değinen Dutlulu, eğer sorumlusu varsa mutlaka yakalamasını beklediklerini ancak burada küresel ısınmanın da yangının başlamasında çok ciddi bir payı olduğuna değinerek artık önlem almanın zamanı geldiğini sadece ülke değil dünya olarak bundan etkilenildiğini ifade etti. Ormanların korunamadığı gibi yangınların da söndürülemediğini belirten Dutlulu, çok ciddi anlamda büyük sıkıntı yaşadıklarını ve bu anlamda Akhisar Belediyesi olarak yangın noktalarına destek sağladıklarını söyledi.

Bu kadar üzücü olayların arasında olimpiyatlardan iyi haber aldıklarını ifade eden Başkan Besim Dutlulu, günlerdir yüzümüzü güldüren tek olayın olimpiyatlardan geldiğini ifade ederek tüm sporcular ile gurur duyduğunu belirtti.

Gündem dışı olarak Tunceli İlinin Pertek ilçesi ile kardeş şehir olunması meclis gündemine alınması oybirliği ile kabul edildi ve gündem maddeleri arasında yer aldı.

Diğer gündem dışı olarak sokak numarası olmayan sokakların başvurularının komisyonca görüşülerek meclise sunulması ek gündem olarak alınması oy birliği ile kabul edildi. Önergelerin ardından meclis gündem maddelerine geçildi.

Pazarcı esnafından yıl sonuna kadar işgaliye alınmaması oy birliği ile kabul edildi

Gündemin birinci maddesinde yer alan Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odasının Aralık ayı sonuna kadar Pazar yeri esnaflarından işgaliye alınmaması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun kararı oy birliği ile kabul edilerek pazarcı esnafından işgaliye alınmaması oy birliği ile kabul edildi.

İKİNCİ GES PROJESİ KREDİSİ ONAYLANDI

İkinci gündem maddesinde Hanpaşa Mahallesinde yapılacak olan ikinci Güneş Enerji Santrale (GES) için kredi alınması konusunda Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kredini çıktığını ve ihale yapılacağına dikkat çeken Başkan Besim

Dutlulu, bu gündemin tamamen iller bankasının isteği üzerine alındığını ifade ederek iller bankasından kredinin onaylandığını ihale sürecinin başlanacağını ve yıl sonuna kadar yetiştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Üçüncü gündem maddesinde ise Akhisar Belediyesi iştiraki olan Akhisar Çağlak İnşaat A.Ş.’nin yeni kurulacak olan Anonim Şirketi ile ortak olunması İmar, Plan Bütçe ve Kanun Nizam Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. Dördüncü gündem maddesinde Hacıishak Mahallesi’nde ve beşinci gündem maddesinde Beyoba Mahallesi’nde yer alan arazi takası için Plan Bütçe ve İmar Komisyonu kararları oy birliği kabul edildi. Altıncı gündem maddesinde ise Yaykın Mahallesi’nde bulunan Akhisar Belediyesi’ne ait parselin İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’na tahsisi ile ilgili Plan Bütçe ve İmar Komisyonu kararı oybirliği ile kabul edildi.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA DÜĞÜN SALONLARI ÜCRETSİZ

İmar evrakları ve önergelerin ardından ek gündem maddelerine geçildi. İlk olarak numarası olmayan sokakların komisyonda kararı alınarak meclise sunulması maddesi oy birliği ile kabul edildi. İkinci ek madde de yer alan Tunceli İlinin Pertek ilçesi ile kardeş şehir olunması Kanun Nizam Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü ek madde de yer alan Şehit ve Gazilerin birinci derece yakınlarına düğün salonlarının ücretsiz tahsis edilmesi maddesi için ara komisyonda görüşülmesi için meclise 5 dakika ara verildi. Aranın ardından komisyon kararı ile düğün salonlarının Şehit ve Gazilerin birinci derece yakınlarına düğün salonlarının ücretsiz tahsis edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

Kaynak: anka