Akhisar Belediyesi Hizmet Binası Sanat Atölyeleri'nde hizmete başlayan satranç spor kulübünün açılışı, Başkan Besim Dutlulu'nun da katıldığı törenle yapıldı.

Açılış törenine Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun yanı sıra Türkiye Satranç Federasyon Başkan Yardımcısı Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Başaran, Uluslararası Satranç Eğitmeni ve Hakemi Kıyasettin Aydın ve Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Kayserili de katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak söz alan Uluslararası Satranç Eğitmeni ve Hakemi Kıyasettin Aydın, Besim Dutlulu’ya teşekkür ederek, kursların, birisi milli sporcu olmak üzere 64 sporcuyla başladığını dile getirdi. Önümüzdeki dönemlerde kadınlara ve gençlere yönelik kursların devam edeceğini belirten Aydın, herkesi satranç sporuna davet etti. Ahmet Dutlulu’ya plaketini, Türkiye Satranç Federasyon Başkan Yardımcısı Aşkın Keleş takdim etti.

1990’lı yılların son döneminde Akhisar Belediye Satranç Spor Kulübü bünyesinde bir sporcunun, Brezilya’da düzenlenen dünya turnuvasına katılmasının büyük bir olay olduğunu söyleyen Dutlulu, böyle bir vizyonu Akhisar’a kazandıranlara teşekkür etti. Dutlulu, “Akhisar Belediyesi bünyemizde kurulan Satranç Spor Kulübü'müzün açılışını bugün gerçekleştirdik. Burada gençlerimiz hem zihinsel becerilerini geliştirecek hem de yetişen lisanslı sporcularımız ulusal ve uluslararası müsabakalarda Akhisar’ımızı temsil edecek. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: anka