HASAN KÜÇÜK

Suriye açıklarında nefes kesen ve Onur ismi verilen operasyonla ele geçirilen gemide bulunan 1,5 tonun üzerindeki toz esrar, Mersin Limanı'nda sergilendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabından bir gün önce duyurduğu operasyonla ilgili Suriye uyruklu 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik, Emniyet, Narkotik-Havacılık İHA-Özel Harekat birimlerince, Suriye açıklarında, uluslararası sularda Türkiye'ye uyuşturucu getirilen gemiye dün sabah saatlerinde “Onur” ismi verilen operasyon düzenlendi.

DENİZDEN UYUŞTURUCU TOPLANDI

Gemiye operasyon düzenleneceğini fark eden mürettebat içinde uyuşturucu bulunan 60 çuvalı denize attı. Geminin çevresinde sıkı önlemler alan güvenlik görevlileri, denizden uyuşturucu çuvallarını topladı.

4 SURİYELİ GÖZALTINDA

İçinde 1.5 ton toz esrar bulunan gemi Mersin’e çekilirken, yakalanan Suriye uyruklu 4 kişinin sorgusu devam ediyor. Zanlıların, alınan piyasaya sürülmek üzere hazır olan esrarın Türkiye’den henüz ismi açıklanmayan bir limana götürüleceği yönünde ifade verdikleri belirtildi.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMIŞTI

Dev operasyonu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün açıklamıştı. Bakan Soylu, “Suriye açıklarında uluslararası sularda büyük bir başarıya imza atıldı" mesajıyla bir gemide 1.5 tonun üzerinde esrar ele geçirildiğini duyurmuştu.

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, burada yaptığı açıklamada, dünya gençliğini ve Türk gençliğini tehdit eden uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek de operasyona katılan tüm ekiplerle birlikte Akdeniz’de kendilerine emanet edilen sahada görev yaptıklarını belirterek, “Özellikle uzun süren bu takip sonucunda, bizlerden keskin gözünü esirgemeyen İHA dairesinin değerli pilotları, gerek dağda gerek şehirde kendisini kanıtlamış Özel Harekatın denizde de kendini kanıtlayan değerli ekibiyle çok güzel bir operasyon icra ettik. Geçmişte de bu denizlerde hüküm süren Türk denizciliği şu anda da hüküm sürmekte ve tarih bizi çağırıyor. Biz, bundan sonra da bu denizlerde 7/24 görev yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: anka