SERVET ASLAN

Ağrı’nın yaşam ve doğal dokusunun belgelenmesi, tarihi dokusunun bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen 2. Ulusal Foto Safari başladı.

Ağrı Valiliği koordinasyonunda, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Foton Derneğinin katkılarıyla “Serhat Şehrinde Doğa ve İnsan” teması ile düzenlenen etkinliğe 45 yarışmacı katılıyor.

2. Ulusal Foto Safari yarışmasının tanıtım toplantısında konuşan Ağrı Valisi Osman Varol, "Ülkemizin birçok yöresi gibi Ağrı’mızın da birçok güzelliği ve değeri var. Bu değerlerimizi sizlerin objektifinden görmek için düzenlediğimiz bu etkinlikte çok güzel fotoğrafların çekileceğine ve keyifli vakit geçireceğinize inanıyorum” dedi.

Yüzlerce yarışmacı başvurusunun alındığı foto safari, pandemi kurallarına uygun şekilde planlanarak 45 katılımcı ile sınırlandırıldı. Seçici jüride, Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut, ünlü savaş muhabirleri Coşkun Aral ve Bünyamin Aygün’ın yanı sıra birçok ödüle layık görülmüş Adem Meleke, Mustafa Seven, Tanin Helvacı, Ali İhsan Öztürk ve Ara Güler’in yanında yetişmiş olan Fatih Aslan yer alıyor. Yarışma sonunda 3 fotoğrafa derece ödülü, 3 fotoğrafa da mansiyon ödülü verilecek. 3 gün sürecek yarışmada, Ağrı’nın tarihi ve doğal dokusunun belgelenmesi ve turizm potansiyelinin ortaya konulması amaçlanıyor.

Kaynak: anka