CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün düzenlediği “Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm nasıl olmalı?” toplantısında ilde yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı. Görgöz, iktidara duyulan güvensizlik nedeniyle kentsel dönüşüme halkın büyük bir kısmının “Hayır” dediğine dikkat çekerek, “Bunun temelinde yatan tek şey güvensizlik. İktidarın belediye başkanına, TOKİ yetkililerine, milletvekillerine halk güvenmiyor” dedi.

CHP Afyon İl Başkanlığının gerçekleştirdiği toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İl Başkanı Yalçın Görgöz, Yerel Yönetim Uzmanı Ali Mert Taşcıer, Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Serhat Tugan, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

“İKTİDARA GÜVEN KALMADI”

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, iktidara duyulan güvensizlik nedeniyle kentsel dönüşüme halkın büyük bir kısmının “Hayır” dediğine dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Bunun temelinde yatan tek şey güvensizlik. İktidarın belediye başkanına, TOKİ yetkililerine, milletvekillerine halk güvenmiyor. Afyonkarahisar’ın bir yıldır gündemi yapılamayan kentsel dönüşüm meselesi var. Baştan şunu belirteyim; CHP olarak, Afyonlu hemşerileriniz olarak biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Ancak kentsel dönüşümün yapılması halkın yararına olmalıdır. Yaşanabilir kentsel dönüşüm olmalıdır. Yani daha önce yapılan hataların olmadığı bir kentsel dönüşümden bahsediyoruz.”

“SULUKULE VE FİKİRTEPE OLAYLARI GİBİ OLABİLİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’da, sözlerine “Sulu kule gibi başlayabilir, fikir tepe gibi bitebilir” diyerek başladı. Akın, “Burada haklı bir mücadele büyük bir mücadele var. Burada güven diye bir şey kalmamış. Burada şeffaflık yok. Şeffaflık olmadan dönüşüm nasıl olabilir. Bu anlayışı terk etmek zorundayız. Bizlerin sözleri önemli değil, sözleşmeler önemli. O sözleşmeler için emek sarf edecekler. Yerler hakikaten çok güzel. Allah sizlere daha güzel imkânlar nasip etsin. Hakkaniyeti ve hukuku unutmasınlar. Bunu biz burada bırakmayacağız” dedi.

“BAKAN BEYİ, ŞİMDİ MAHALLE HALKINA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DAVET EDİYORUZ”

Toplantıda söz alan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da kentsel dönüşüm konusunda şöyle konuştu:

"Yerel yönetimlerde de Afyonkarahisar Belediyesi’ni alacağız. Kimseyi mağdur etmeden bu projeyi biz yerine getireceğiz. Orada en iyi maaş alanlar belki de asgari ücretli hemşerilerimdir. Bunu Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de biliyor. Haber kanallarına oradaki hemşerilerimizin seslerini ilettik. TBMM’de kentsel dönüşüm mağduriyetiyle ilgili buradaki hemşerilerimizin sesi olmaya çalıştım. Bakan bey ‘Mahalle halkı istemezse projeyi iptal edeceğiz’ dedi. Bunu Belediye Başkanı da söyledi. Vatandaşlar hayır demek için ofise akın etti. Vatandaşlar hayır dedi. Bakan beyi, şimdi mahalle halkına verdiği sözü tutmaya davet ediyoruz. Vatandaş hayır dedi. Bunu kamuoyu duydu. O zaman insanlar istemiyorsa sözünüzü tutun projeyi iptal edin. Kent Konseyi Başkanı bir yazı yazdı. Orada yaşayan insanlar değişecek dedi.

“BU PROJEYİ İPTAL EDİN”

Erken seçim çağrımızı yineliyoruz. En geç 2023’de de olsa sizlerin destekleriyle iktidara geleceğiz. Yerel yönetimlerde de Afyonkarahisar Belediyesi’ni alacağız. Kimseyi mağdur etmeden bu projeyi biz yerine getireceğiz. Bunun teminatı Burcu Köksal’dır. Bu projeyi iptal edin, CHP iktidarında kimseye rant sağlamadan, tamamen orada yaşayan halkımızın menfaati göz önünde olarak biz gerçekleştireceğiz.”

 

Kaynak: anka