İBRAHİM BARIŞ CAN TABAKÇI

Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle 40'ın üzerinde iş yerinin çatısı çöktü. Park halindeki araçlar hasar gördü. Kar nedeniyle kapanan yollar açılamayınca esnaf hasarlarını gideremedi.

Adıyaman'da yağan yoğun kar sebebiyle, 19 Ocak’ta Küçük Sanayi Sitesi'nde çok sayıda iş yerinin çatısı çökerken, park halinde bunan ve tamir için getirilen araçlar da hasar gördü. Sanayi sitesi esnafı, aradan geçen 3 günde yol açma çalışmaları da tamamlanmayınca iş yerlerine ulaşamadı, hasarlarını onaramadı.

Mağduriyetini dile getiren esnaf, mevcut sanayi sitesinin ihtiyacı karşılamadığı gibi, hayati riskler taşıdığını, bu durumu defalarca bildirmelerine rağmen hiçbir sonuç elde edemediklerini, sanayi içerisindeki yolları kendi imkanlarıyla açmaya çalıştıklarını anlattı.

Küçük Sanayi Sitesi esnafı, “Mağduriyetimiz gözler önünde, acilen yeni bir sanayi sitesi istiyoruz” dedi. Bir esnaf, "Her şey göz önünde, yağan yoğun kar sebebiyle çatılarımız çökmüş. Sanayi'de 40'tan fazla esnafımızın çatısı çöktü. Zararımız ziyanımız var. Yapılması gereken bir yardımları varsa Allah rızası için bekleriz" dedi.

“İKİNCİ SANAYİ ACİL İHTİYAÇ”

Bir oto tamircisi, “İkinci sanayiye acilen ihtiyacımız var. Yağan karın etkisi malum, durumu görüyorsunuz; yerle bir etmiş. Sanayimiz bir harabeye dönmüş. Artık yetkili arkadaşlardan ne gibi bir yardım olacak onları bekliyoruz. Durum vahim. Ne zamana kadar düzelecek, ne yapacağız? İşler de zaten kritik, durum yok, yapacağımız bir şey yok. Burası zaten küçük, sokaklar dar, caddeler; iş yerlerimizin önü sağlıksız. İkinci sanayiye acilen ihtiyacımız var. Yetkili kardeşlerimize, arkadaşlarımıza, vekillerimize ulaştırırsanız seviniriz. Yardım bekliyoruz, mağduruz; durum ortada'' diye konuştu.

''BELEDİYENİN SORUMSUZLUKLARI DEVAM EDİYOR''

Bir başka esnaf ise yaşananlardan belediyeyi sorumlu tutarak, “Yağan karın bayağı bir etkisi oldu. Adıyaman Belediyesi'nin sorumsuzlukları devam ediyor. İki gün sürmesine rağmen yollar açılmamış, arabalar hasar gördü. Dükkanlar, iş yerleri, evler hasar gördü” dedi.

SANAYİ SİTESİNDEKİ YETERSİZLİK MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 13 Ocak'ta TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada sanayi sitesindeki yetersizliklere dikkat çekerek şunları söylemişti:

"Zamlar, hayat pahalılığı, ekonomik kriz, ara elaman yetersizliği, işsizlik nedeniyle zor günler geçiren Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi esnafımız bir de yer darlığı nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. Şehrin merkezinde kalan, fiziki olarak talebi karşılayamayan Adıyaman Küçük Sanayi sitemize ivedilikle yeni bir yer tahsisi gerekmektedir. Esnaflarımızın talepleri de bu yöndedir. Buradan iktidara, ilgili bakanlığa ve Adıyaman Belediye Başkanlığı’na açıkça çağrıda bulunuyorum. Esnafımızın mağduriyetini giderecek çalışmaları bir an önce başlatın. Adıyaman sizden Küçük Sanayi Sitesini bekliyor."

 

Kaynak: anka