Çukurova’da çekilen filmlerin afişlerinden oluşan “Çukurova’dan Beyazperdeye Sinema Afişleri” sergisi, 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi’nde sinemaseverlerle buluştu.

Yeşilçam Koleksiyoneri Serdar Kürkbabaoğlu’nun “Çukurova’dan Beyazperdeye Sinema Afişleri” sergisinde, Çukurova ve Adana’da çekilen Yeşilçam film afişleri yer aldı. Sergi, 13-19 Eylül arasında açık kaldı. Fatoş Güney’in de izleyici olarak katıldığı sergide, “Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun” romanının imza günü yapıldı.

KÜRKBABAOĞLU: “BU İŞ BENİM İÇİN BÜYÜK BİR TUTKU”

Serginin mimarı olan koleksiyoner Serdar Kürkbabaoğlu, “1950’den bu yana çekilen Yeşilçam filmleriyle ilgili afişleri koleksiyonum için topluyorum. Bu iş benim için büyük bir tutku. Yeşilçam filmleri ve bu filmlere ait afişler hayatımın önemli bir kısmını işgal ediyor. 43 yıldır bu işle ilgileniyorum. Zaman zaman açtığım bu tür sergilerle Yeşilçam’a ait inanılmaz değerli bulduğum afişleri sinemaseverlerle paylaşıyorum. Bu da bana büyük keyif veriyor. Sergimize ilgi gösteren Adanalılara ve konuklarımıza teşekkür ediyor, minnettarlıklarımı iletiyorum. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a da sanata ve sinemaya verdiği destekten dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: anka