ALİ GÜRELİ

Türkiye'nin karpuz üretiminin yaklaşık yüzde 20'sinin karşılandığı Adana'da hasat devam ediyor. Adana Valisi Süleyman Elban, 745 bin ton rekolte beklenen karpuzda olgunlaşmayan ürünlerin hasadına izin verilmeyeceğini söyledi.

Karataş ilçesinde karpuz hasadının başlamasıyla birlikte Kaymakam Fatih Ayaz ve yöredeki çiftçiler, Vali Süleyman Elban’ı ziyaret etti. Vali Elban, geçen yıl Türkiye üretile yaklaşık 3,45 milyon ton karpuzun 789 bin 889 tonunun Adana’da üretildiğini belirtti.

“HASAT TAKİBİ YAPILIYOR”

Adana'da bu yıl karpuzun ilk olarak Karataş'ın Bahçe ve Kapı mahallelerinde hasat edildiğini belirten Vali Elban, erken karpuz kırımını önlemek için önlemler alındığını da vurguladı. Valiliğin kurduğu il komisyonu tarafından hasat takiplerinin yapıldığını bildiren Elban, “Bunun yanında ilçelerimizde de kurulan komisyonlar her gün kontrol faaliyetleri gerçekleştirecek. Kırıma uygun olmayan karpuzların hasadına izin verilmeyecek. Ayrıca üreticilerimize bununla ilgili de çeşitli eğitim faaliyetleri de düzenlenecek” dedi.

Kaynak: anka