Çukurova Belediyesi’nce bu yıl ilki düzenlenen Jakaranda Kültür Sanat Festivali başladı. Grupların gösterilerinin renkli görüntüler oluşturduğu başlangıç yürüyüşüne Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile binlerce kişi katılırken, sonrasındaki Ceylan Ertem konseriyle coşku doruğa çıktı.

Adana’yı kültür sanat etkinlikleriyle şenlendirecek Jakaranda Kültür Sanat Festivali bir dizi etkinlikle başladı. Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen etkinlik kapsamında festival yürüyüşü yapıldı. Turgut Özal Bulvarı Gökkuşağı Kavşağı’nda başlayan yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Palyaço gösteriler, uzun bacak, dans gruplarının gösterileri, ateş şovları, sihirbazlar ve canlı heykel gösterileri renkli görüntüler oluşturdu. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de katıldığı yürüyüş Şehitler Bulvarı’nın Süleyman Demirel Bulvarı ile kesiştiği kavşaktaki konser alanında son buldu.

“ADANA KÜLTÜRÜN VE SANATIN DA BAŞKENTİ OLABİLECEK BİR POTANSİYELE SAHİPTİR”

Konser öncesi konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2 yıldır süren pandemi sürecinin herkesi çok yorduğunu ve yıprattığını söyledi. Bu nedenle festivali iki yıldır ertelemek zorunda kaldıklarını anlatan Çetin, “Artık bugün gerçekleştiriyoruz. Orhan Kemal’in deyimiyle bu bereketli topraklar çok değerli sanatçılar yetiştirmiştir. Adanamızın tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. Adana kültürün ve sanatın da başkenti olabilecek bir potansiyele sahiptir. Bizim içimizde var. Adanalı olmak bir ayrıcalıktır. Bugün yürüyüş ve konser yapıyoruz. 105 etkinlik var 6 noktada sanat çadırları var. 35 müzik grubu, 25 çok değerli sanatçılar var. Yani 4 gün boyunca Adanamızın Çukurova’mızı kültür ve sanat etkinliklerine doyuracağız. Hiçbir şeyi kaçırmanızı istemiyorum” dedi.

“BUGÜN BU KALABALIĞI GÖRÜNCE ADANA’NIN JAKARANDA KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ’NE HAZIR OLDUĞUNU GÖRDÜM”

Başkan Soner Çetin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Her şeyin ilki zordur. Biraz endişelerimiz vardı acaba nasıl olacak diye. Çünkü jakarandanın ne olduğunu bile bilmeyenler olabilir. Çok güzel görünümlü bir ağaç. Festivale bir sembol gerekiyordu biz de bunu tercih etti. 4 gün boyunca eğlencenin kültür ve sanatın tadını çıkarın istedik. Bugün bu kalabalığı görünce Adana’nın Jakaranda Kültür Sanat Festivali’ne hazır olduğunu gördüm. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Başkan Soner Çetin’in konuşmasının ardından davetlilerin de katılımı ile kurdele kesimi yapıldı. Ardından düzenlenen Ceyhan Ertem konseri ile vatandaşlar keyifli anlar yaşadı.

 

Kaynak: anka