CHP Adana Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi, zor günlerden geçen karpuz üreticisiyle buluştu. Gençlik kolları üyeleri karpuz hasadına yardımcı oldu.

CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi, ilçe gençlik kollarını da yanına alarak Karataş İlçesi’ne bağlı Bahçe Mahallesi’nde karpuz üreticisiyle buluştu. Çelebi ve gençlik kolları üyeleri, kilosunu 70 kuruştan satamayan karpuz üreticisinin sorunlarını dinledi, karpuz hasadına yardımcı oldu.

"CHP İKTİDARINDA TARIM MASTER PLANI ÇIKARACAĞIZ"

Üreticinin, Türkiye’nin her yerinde mağdur ve dertli olduğunu dile getiren Çelebi şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak; kim dertliyse, kim mağdursa biz onların derdine ortak olmaya, yardım etmeye çalışırız. Bugün burada Bahçe Mahallesi’nde karpuz üreticilerimizin hasadına yardım etmeye, dertlerini dinlemeye geldik. Görüyoruz ki üreticilerimiz, ürettiği ürünü değerinde satamıyor.

Ama ne yazıktır ki zincir marketlere gidin bakın, karpuzun fiyatı buradaki fiyatın 4 katıdır. Bu sistemin değişmesi, üreticinin desteklenmesi ve üreticinin kalkınması gerekmektedir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin fertleri olarak şunu söyleyebilirim ki CHP iktidarında üretici ve çiftçi hak ettiği parayı kazanacak, gelecek kaygısı yaşamayacak. Köyünü, yurdunu terk edip şehre göç etmeyecek. Bunlar belirli bir plan dahilinde olacak işler. Biz planlama yapacağız. Belediyeler nasıl ‘ulaşım master planı’ çıkarıyor? Bizde ‘tarım master planı’ çıkaracağız. Bunu sadece tarımda yapmayacağız. Bütün sektörlerde, planlamalar yapılacak elbette. Yapılan planlamalar dahilinde büyüyecek, istihdama katkı sunacak ve ülke kalkınacak.”

Kaynak: anka