ALİ GÜRELİ

Adana’nın merkez ilçelerinden Çukurova’nın kırsal Küçükçınar Mahallesi’nde anız yakılması sonucu orman yangını çıktı.  Yangının dört saatlik çalışmayla kontrol altına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana il merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Küçükçınar Mahallesindeki bir tarlada yakılan anızın alevleri, yakında bulunan ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle genişleyen yangın, karadan ve havadan yapılan müdahalelerle 4 saatte kontrol altına alındı.

 

ÇUKUROVA BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN ÇALIŞMALARI YERİNDE TAKİP ETTİ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de yanan bölgeye giderek çalışmaları takip etti. Küçükçınar, Bozcalar ve Fadıl mahallelerinin bulunduğu ormanlık alanda çıkan yangına belediye olarak kendi ekiplerinin de müdahale ettiği söyleyen Çetin, yangının kontrol altına alınmasından sonra yaptığı açıklamada, “Biz de yangın söndürme çalışmalarına tüm ekiplerimiz ve tanker arazözlerimizle müdahale ettik. Orman ekiplerine ilaveten 3 helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı. Bir daha böyle felaketler yaşanmamasını diliyorum, tüm halkımıza geçmiş olsun” dedi.

Bu arada, orman yangınına neden olan anız yakılmasıyla ilgili soruşturma da başlatıldığı öğrenildi. 

Kaynak: anka