Adana'da Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk sahasında bulunan yanan ormanlık alanlardaki ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, web sayfasından açıklama yaparak, yanan ormanlık alanlar arasında yer alan Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki Belemedik Mevkiinde zarar gören bölgede incelemede bulunduklarını duyurdu. İşletme Müdürü Bünyamin Üçgül'den bilgi alan Yılmaz, söz konusu alanda hummalı bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. 

"YANAN ALANLARIN BİR KARIŞI BİLE BAŞKA AMAÇ İÇİN KULLANILMAYACAK"

Mahmut Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

"Kısa süre içerisinde yanan tüm sahalar tekrar yeşilvatana dönüştürülecek. Yangında meydana gelen zarar en aza indirilecek. Yanan tüm orman alanlarının bir karışı bile başka bir amaç için kullanılamayacak. Daha önce yanan alanları da 1 yıl içerisinde ağaçlandırdık. Yanan alanlarda saha temizliği yapılarak sahayı tohum ekimine veya fidan dikimine uygun hale getiriyoruz. Bu alanların hepsini ağaçlandıracağız. Pozantı'da yanan alanlar da küllerinden yeniden doğacak. Yeşil vatan için çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: anka