ALİ GÜRELİ

Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, Adana Tabipler Odası İlkokulu'ndaki öğretmen ve öğrencilere Covid-19 pandemisi, korunma yolları ve aşı konusunda konferans verdi. Menteş, "Sizler ile birlikte bu hastalığı yeneceğiz. Bana göre sizler artık birer pandemi savaşçısısınız" dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, Adana Tabipler Odası İlkokulu'ndaki öğretmen ve öğrencilere Covid-19 pandemisi ile ilgili konferans verdi. Menteş şunları söyledi:

"SİZLERLE BİRLİKTE BU HASTALIĞI YENECEĞİZ"

“Şimdiye kadar hep büyüklerinize pandemiyi anlattık ama asıl anlatmamız gereken sizlersiniz. Sizler ile birlikte bu hastalığı yeneceğiz. Bana göre sizler artık birer pandemi savaşçısısınız. Pandemi ile baş etmenin birinci kuralı temizliğinize dikkat etmeli, iyi beslenmelisiniz. Arkadaşlarınızla mesafenizi iyi koruyarak mutlaka maske takmalısınız. Maske sizi sadece koronavirüsten değil normal mevsimsel gripten de korur. Sizlere anlattığım her şeyi büyüklerinizle paylaşın. Umudumuz sizlersiniz.

"KENDİNİZİ FARKLI ALANLARDA DA GELİŞTİRİN"

Biz hekimler hastaları iyileştiriyor onları sağlıklarına kavuşturuyoruz ama en kutsal mesleklerden birisi de aslında öğretmenliktir. Öğretmenlerimizin sizlere verdiği eğitim sonrası hepinizin çok güzel yerlere gelmesi bizler için gurur kaynağı olacaktır. Ayrıca burada öğretmenlerimizin eksiksiz aşılı olması beni çok mutlu etti. Öğretmenlerimize de bu konuda topluma öncü oldukları için teşekkür ederim."

Adana Tabipler Odası İlkokulu Müdürü Ertuğ Durukan ise şöyle konuştu:

“ÖĞRENCİLERİMİZİN YAŞAMLARINA DOKUNUYORUZ”

“Yüz yüze eğitimin başlamasıyla pandemiden korunma tedbirleri nedeniyle sorumluluğumuzun bilincinde olarak öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizin yaşamlarına dokunuyoruz. Öğrencilerimizin toplumumuzda saygın bir yerde olmaları için yoğun çaba sarf ediyoruz. Öğretmenlerimizin hepsinin aşıları tamamlanmıştır. Günümüzde hijyenin önemi, maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralları olmazsa olmazımızdır. Pandemi ve çözüm yolları konusunda bize ve öğrencilerimize güncel bilgilendirmelerinden dolayı Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve okulumuzun yapımında emeği geçmiş tüm hekimlere şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

Kaynak: anka