Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı ihalelere fesat karıştırarak devleti yaklaşık 60 milyon TL zarara uğrattıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 87 şüpheliden, 8’i tutuklandı. Tutuklananlar arasında görevden alınan eski Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun da bulunuyor.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine yaptığı çalışmalar sonucu operasyon düzenlemişti.

Devletin yaklaşık 60 milyon TL zarara uğratıldığının belirlenmesinin ardından harekete geçen KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 gün önce görevden alınan eski İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve kendisi gibi açığa alınan yardımcıları ile kamuya iş yapan müteahhitlerin de bulunduğu 200'e yakın şüpheliyi gözaltına almıştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yapılan operasyonla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden bir kısmı serbest bırakılırken, 87'si dün adliyeye sevk edilmişti.

ESKİ MÜDÜR VE YARDIMCISI TUTUKLANDI

Cumhuriyet savcılığı tarafından ifadeleri alınarak nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden eski İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile yardımcısı K.B. ule müteahhit T.T., şube müdürü K.B'nin yanı sıra A.D., T.M., A.K. ve K.G'nin tutuklanmasına, diğer şüphelilerin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildiği öğrenildi.

Kaynak: anka