ALİ GÜRELİ

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, küresel ısınma ve bölgedeki aşırı sıcaklar sebebiyle tarım ürünleri hasadına daha erken başladığını açıkladı. Bilgiç, aşırı ısınmanın verimde düşüşe sebep olabileceğine dikkat çekti.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, hangi ürün olursa olsun dalında olgunlaşarak normal süresinde hasat edilen ürünün daha verimli olduğunu belirtti. Bilgiç'in değerlendirmeleri şöyle:

“Kaliteli ürün üreticisine, tüccarına ve sanayicisine her zaman daha fazla kazanç sağlar. Son yıllarda mısır ürünü lisanslı depoculuk sektöründe de önemli bir paya sahiptir. Elbette buradaki en önemli faktör yetiştirilen ürünün kalitesi ve depolanabilecek özelliklere sahip olmasıdır. Şu anda buğday, mısır gibi ürünlerin Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) üzerinden alım satımı yapılmakta ve her geçen gün işlem hacmi yükseliş göstermektedir.

"PANDEMİ SÜRECİ TARIMIN KIYMETİNİ GÖSTERDİ"

Artık tüccarın, sanayicinin hammaddeye erişimi çok daha kolaydır. Bu sayede üreticinin alın teri gerçek değerini bulmaktadır. Tarımda planlama ve sürdürülebilirlik çok önemlidir. Yaşanan pandemi süreci de bunu bize bir kez daha göstermiştir. Pandemi sürecinin devam etmesi dünyada ve ülkemizde tarım ürünlerinin daha da kıymetlenmesine sebep olacaktır."

“MISIR MÜDAHALE ALIM FİYATI TON BAŞINA 2 BİN 200 LİRA OLMALI”

Geçen sezon buğday ve mısır fiyatlarında ciddi yükselişler yaşandığını anımsatan Bilgiç, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bu yıl beklentimiz piyasaların her zaman için dengede olup, tarafları sıkıntıya sokmamasıdır. Devletimiz tarafından açıklanacak mısır müdahale alım fiyatı, ticaret borsalarımızda işlem gören fiyatlar göz önünde bulundurularak, üreticilerin girdi maliyet artışları dikkate alınarak en az ton başına 2 bin 200 lira olarak verilmelidir. Üretici kazansın ki bir karış toprağını boş bırakmasın. Yeni ‘sarı altın’ mısır hasadının üreticilerimiz, sanayicilerimiz ve üyelerimiz için bol kazançlı, bereketli bir sezon olmasını diliyorum.”

Kaynak: anka