Adana’nın Kozan, Aladağ, Karaisalı ve Sarıçam bölgelerinde yaşanan orman yangınları nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi söndürme ve halka destek çalışmalarını sürdürüyor. Adana Büyükşehir Belediyesi hem kendi olanaklarıyla halkın ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyor, hem de dayanışma çerçevesinde bazı belediyelerden gelen malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Belediyelerin dayanışması kapsamında İzmir, Ankara, Eskişehir, Tekirdağ Büyükşehir belediyeleri ile Çankaya Belediyesi’nin yardım tırları Adana’ya ulaştı. Vatandaşlar da yangından etkilenen yurttaşlar ve canlılar için yardımlarını kriz merkezine ulaştırıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 7 araç ile 45 adet beyaz eşya, Ankara Büyükşehir Belediyesi 4 bin 500 gıda kolisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yatak, baza, hijyen seti, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 30 ton küçük ve büyükbaş hayvan yemi, Çankaya Belediyesi ise gıda kolisi, temizlik maddeleri ve su desteğinde bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın koordinesinde TURYAP Fuar alanında toplanan yardımlar yangından zarar gören bölgelere en hızlı şekilde ulaştırılıyor. Malzemeler vatandaşların ihtiyaçlarına göre Derman ekipleri ve Zabıta Daire Başkanlığı elemanları tarafından halka ulaştırılıyor.

Kaynak: anka