ALİ GÜRELİ

Adana Barosu; SMA hastası 2,5 yaşındaki Eliz Mira Mert’in tedavisinin yapılabilmesi amacıyla ailesinin başlattığı yardım kampanyasına destek olma kararı aldı. Baro Başkanı Semih Gökayaz, avukatlar başta olmak üzere tüm Adana halkına kampanyaya katkı çağrısı yaptı.

Adana'da yaşayan SMA hastası 2,5 yaşındaki Eliz Mira Mert'in annesi Yonca ve babası Serkan Mert; Baro Başkanı Semih Gökayaz'ı ziyaret ederek kızları için Adana Valiliği izniyle düzenledikleri kampanya hakkında bilgi verip, destek istedi.

"ZAMAN DARALIYOR"

Eliz Mira’nın annesi Yonca Mert, “Kızımız SMA hastası. Bu hastalığın Türkiye’de tedavisi yok. Tedavi için yurt dışına gitmemiz gerekiyor. Çok pahalı bir tedavi. Şimdiye kadar gereken paranın yüzde 65’ini topladık. Zamanımız azalıyor. Eliz Mira 1.800 gram daha alırsa tedavi mümkün olmayabilir. Bir an önce gerekli miktarı toplayıp kızımızı tedavisine başlamak istiyoruz” dedi.

"HEP BİRLİKTE KURTARALIM"

Aileye moral veren ve minik Eliz’le yakından ilgilenen Adana Barosu Başkan Semih Gökayaz da destek çalışması başlattı.

Tüm avukatlara mesajla ulaşılmasını isteyen Gökayaz, kurumun internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden de “Eliz Mira’yı hep birlikte kurtaralım” çağrısı yaptı.

Gökayaz, “Baro olarak Yönetim Kurulumuzun öncülüğünde kampanyaya omuz veriyoruz. Tüm Adana’nın da aynı hassasiyeti göstereceğini umuyoruz. Yurttaşlarımıza, Eliz Mira için zamanın azaldığını hatırlatmak istiyorum” dedi.

 

 

Kaynak: anka