ALİ GÜRELİ

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Bulgaristan’da 11 Temmuz’da yapılan seçimlere ilişkin haberde “Türkiye'de Bulgarlar oy kullandı” ifadesi kullanıldığı gerekçesiyle TRT hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde; Bulgaristan'daki seçimlerde oy kullanan Bulgaristan Türklerine yönelik ifadeler ile Basın Kanunu'na muhalefet, kamu görevlisinin görevi kötüye kullanma, görevi ihmal suçunun işlendiği iddia edildi.

Sağıroğlu, suç duyurusu dilekçesini derneğin sosyal medya hesabından da paylaştı ve şu açıklamayı yaptı:

"11 Temmuz Pazar günü gerçekleşen Bulgaristan Parlamenterler Seçimleri kapsamında devlet televizyonu olan TRT Haber, her seçimde yaptığı gibi Türkiye'de bulunan Bulgaristan çifte vatandaşlarına ‘Türkiye'de Bulgarlar oy kullandı’ diye haber yapmış, Türklere, 'Bulgar' diye hitap etmiştir. Maalesef Balkan Türkleri canını verdi, ama ne dininden ne de dilinden vazgeçti. Todor Jivkof'un yapamadığını, diyemediğini devlet televizyonu TRT’nin demesini esefle kınıyoruz. Balkan Türkeri’nin hakkını hukukunu her ortamda savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz. Yapılan bu hadsizlik karşısında susanları da ne tarih ne de Balkan Türkleri camiamız unutmayacaktır.”

 

Kaynak: anka