Yenimahalle Belediyesi, Aş Evi ile ihtiyaç sahibi ailelere günlük bin 500 porsiyon yemek dağıtmaya devam ediyor. Anadolu Mahallesi’nde oturan Fatma Tanrısever (85) ekipleri balkonundan sarkıttığı iple karşılıyor. Ekiplerin getirdiği yemeği teslim alan Tanrısever, Covid-19 virüsüne karşı kendi çapında önlemler aldığını söyledi.

Yenimahalle Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere yemek dağıtmaya devam etti. Teslimat sırasında pandemiden dolayı mesafe ve hijyen kurallarına dikkat eden ekipler, Anadolu Mahallesi’nde oturan Fatma Tanrısever (85) tarafından ise balkonda karşılanıyor.

Ekiplerin getirdiği yemeği balkonundan ip sarkıtarak teslim alan Fatma Teyze, Covid-19 virüsüne karşı kendi çapında önlemler aldığını belirterek, “Bu virüs belasından bir an önce kurtulmayı diliyorum. Evlerimize kapandık. Yaşlı olduğumuz için daha fazla korkuyorum. Yenimahalle Belediyesi’nin yemek hizmetinden çok memnunum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

“KOMŞUN AÇKEN SEN TOK YATMAMALISIN"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Aş evimizden günlük binlerce insan faydalanıyor. Bu insanlar belki de bizden giden yemekler sayesinde karnı tok uyuyor. Komşun açken sen tok yatmamalısın, biz büyüklerimizden bunu böyle öğrendik. Yenimahalle’de de bunu uyguluyoruz” açıklamasını yaptı. 

Kaynak: anka