Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümünü kutlamak için 6 kıtada 2 bin 23 kilometre yüzme, 2 bin 23 kilometre koşma, 8 bin 888 kilometre bisiklet sürmeyi kapsayan triatlon tamamlamayı hedefleyen yüzücü Erhan Turhan, Atakum Belediyesi’nin desteğiyle Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 102. yıl dönümünde Samsun'a gelerek etkinliğini başlattı.

Türkiye’de ve Fransa’da şampiyonlukları ve rekorları bulunan Türk yüzücü Erhan Turan, benzerine sık rastlanmayan bir etkinliğe imza atıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümünü kutlamak için 6 kıtada 2 bin 23 kilometre yüzmeyi, 2 bin 23 kilometre koşmayı, 8 bin 888 kilometre bisiklet sürerek triatlon tamamlamayı hedefleyen Erhan Turhan, Atakum Belediyesi’nin desteğiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelenin ilk adımını attığı Samsun’a gelerek triatlon başlattı. Atakum sahilinde 1,5 kilometre yüzdükten sonra Atakum Belediyesi görevlilerinin eskortluğunda 40 kilometre pedal çevirdi ve 10 kilometre koştu. Turan, triatlon gerçekleştireceği 6 kıtanın sonunda

Anıtkabir ile TBMM'de de koşu ve bisiklet aktivitelerinin ardından cumhuriyetin 100. yılı olan 29 ekim 2023’te triatlonu tamamlayacak.

Sporcu Erhan Turan ve beraberindekiler, Atakum triatlonunu tamamlamasının ardından Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’yi makamında ziyaret ederek Atakum Belediyesi’ne desteklerinden ötürü teşekkür etti. Başkan Deveci, Turan’ın çok değerli ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiğini söyleyerek tebrik etti.

Kaynak: anka