HÜSNİYE KARAKOYUN 

Türkiye Boks Federasyonu’nun Kırşehir’de düzenlediği U22 Türkiye Boks Şampiyonası’nda Tuncelili Erivan Barut şampiyon oldu. Erivan, mart ayında düzenlenecek Avrupa Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Kırşehir’de düzenlenen Türkiye Boks Şampiyonası’na katılan Tuncelili Erivan Barut, Türkiye Şampiyonu oldu. 21 yaşındaki Erivan Barut, 7-14 Ocak arasında düzenlenen Türkiye Boks Şampiyonası’nda karşılaştığı 3 rakibini de 3-0 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Barut, mart ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

3 RAKİBİNİ DE 3-0 YENDİ

U22 Türkiye Boks Şampiyonasına katılan Tuncelili sporcu Erivan Barut, 3 gün süreyle karşılaştığı rakiplerinin hepsini de 3-0 yendi.

İlk olarak 11 Ocak'ta İstanbul Bölgesi Fenerbahçe Kulübü sporcusu Yağmur Baba ile karşılaşan Barut, rakibini 3-0 yendi. 12 Ocak'ta Samsun Bölgesinden Büşra Taştemik, bugün ise EGO Spor Kulübünden Melike Nur Güneş ile karşılaşan Erivan Barut, bu rakiplerini de 3-0 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

DÜNYA ŞAMPİYONASINDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Mart ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılarak Türkiye’yi temsil edecek olan Binali Yıldırım Üniversitesi BESYO Öğretmenlik 4. Sınıf öğrencisi Erivan Barut, ANKA Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Çok mutluyum. Emeklerimin karşılığını almak mutluluk verici. Tunceli’de yaşayan gençlere örnek olmak çok keyifli. İnanarak çıkılan yolda başarmak mümkün. Doğduğum kentteki gençlere örnek olmak benim için çok önemliydi. Bunu başardığım için çok mutluyum. Antrenörlerim Ali ve Gürsel Tayam’a teşekkür ediyorum" dedi.

"KENDİSİNİN AZMİ BAŞARIDA ETKEN OLDU"

Erivan Barut’u, müsabakalara hazırlayan Ali ve Gürsel Tayam da bu başarıdan ötürü sporcularıyla gurur duyduklarını belirtti. Ali Tayam, "Müsabakalara biz hazırladık ama kendisinin azmi bu başarıda etken oldu. Gönülden istediği bir başarıydı ve kazandı. Sporcumuzu tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er’e de teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: anka