29 Ekim Kadınları Derneği Bornova Şube Başkanı Pınar Ataş ve dernek üyeleri, 28 Aralık Cumartesi günü yapılacak şubeler toplantısı öncesi Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u makamında ziyaret etti.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 28 Ekim 2021'de faaliyete başlayan 29 Ekim Kadınları Derneği'nin Bornova'da yapılacak 1. şubeler toplantısı öncesi dernek yönetimini konuk etti. Bornova'da her zaman önceliği kadın ve çocuklara verdiklerini belirten Başkan İduğ, "Kadınları üretime katmak üzere mesleki beceri edindirme kursları düzenlemekten kadın kimliği bilincinin güçlendirilmesine kadar birçok çalışma yapıyoruz. Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları çok önemli. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz” dedi.

BORNOVALI KADINLAR ATA'SININ YOLUNDA 

Kadınlar için belediyenin yaptığı çalışmalara teşekkür eden Dernek Şube Başkanı Pınar Ataş, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 28 Ekim 1923'te 'Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz' demişti. Biz de Cumhuriyetin ilanından tam 98 yıl sonra Bornovalı Kadınlar olarak Ata'mızın açtığı bu aydınlık yolun savunucusu olmak adına derneğimizi kurduk” diye konuştu.

YOĞUN KATILIM OLACAK

29 Ekim Kadınları Derneği 1. Şubeler Toplantısı, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 11 Aralık Cumartesi Günü saat 10.00–17.00 arasında yapılacak. Bornova şubesinin ev sahipliğindeki toplantıya derneğin Genel Başkanı Avukat Şenal Sarıhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülüzar Biçer Karaca, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve CHP Kadın Kolları Kadın MYK Üyeleri ile derneğin Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm şubelerinin üye ve başkanları katılacak.

 

 

 

Kaynak: anka