Ankara Garı’nda 10 Ekim 2015’te meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler İzmir'in Foça ilçesinde anıldı. Foça Meydanı'ndaki zeytin ağacı önüne kaybedilenlerin fotoğraflarının asılı olduğu bir pano yerleştirildi. Katılımcılar adına basın açıklaması yapan Güzin Tümer, "İstihbaratları gizleyerek, önlem almayarak katliamın gerçekleşmesine göz yuman tüm yetkililer yargılanmadığı sürece bu davada gerçek adalet sağlanmış olmayacaktır” dedi.

Foça Barış Kadınları Platformu'nun Foça Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği anma etkinliğine Eğitim-Sen Foça Şubesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Yenifoça Forum, Foça Forum, Foça'ya Sahip Çıkıyoruz Platformları üyeleri ve yurttaşlar katıldı. Foça Meydanı'ndaki zeytin ağacı önüne katliamda ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pano yerleştirilerek mumlar yakıldı.

"ARAMALAR DURDURULDU"

Katılımcılar adına basın açıklamasını yapan Güzin Tümer, bombaları ve canlı bombaları taşıyan iki aracın Gaziantep’ten yola çıkarak 10 Ekim 2015 sabahı Ankara’ya ulaştığını, arama kararı olmasına rağmen kent girişi ve tren garı önünde gece 12.00'den sabah 09.30’a kadar aramaların durdurulduğunu iddia etti. Güzin Tümer şunları kaydetti:

"Aramalar durdurulmuştu. Alanda polis yoktu. İki intihar bombacısı miting alanında binlerce kişinin arasında kendilerini patlattı. 103 kişi öldü. Yüzlercesi yaralandı. Sınırlar IŞİD’in kontrolüne terk edilmese Adıyaman’daki Çay Evi’nin faaliyetlerine engel olunsa, yakalananlar bırakılmasa, emniyete iletilen 62 istihbarat gizlenmeyip önlemler alınsa o iki araç Ankara’ya ulaşamayacaktı. İşte bu nedenlerden ötürü Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısı olan Ankara Katliamı sadece terör örgütünün gerçekleştirdiği bir katliam değildir. Bir grup IŞİD'linin yargılanması ile adalet sağlanamaz. Bu katliama yol vererek, istihbaratları gizleyerek, önlem almayarak gerçekleşmesine göz yuman tüm yetkililer yargılanmadığı sürece bu davada gerçek adalet sağlanmış olmayacaktır.”

SLOGANLAR ATTILAR

Açıklama sonrası katılımcılar “Barış, Demokrasi, Umut, Dayanışma, Özgürlük ve Adalet” sloganları attı. Anma etkinliği; Dr. Civan Gökalp’in “Ankara Garı’nda Bir Serçeyim Ben” ve sanatçı Mazlum Çimen’in “Sen Benden Gittin Gideli” isimli şarkılarının hep bir ağızdan söylenmesiyle sona erdi.

 

Kaynak: anka